Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa’da namaz kılınmasını engelliyor

Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa’da namaz kılınmasını engelliyor

İşgal rejimi, üst üste iki gündür işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir semti dışından sabah namazını kılmak üzere gelen Kudüslülerin Mescid-i Aksa’ya girişini engelliyor.

Yerel kaynakların konuyla ilgili verdiği bilgilerde, Siyonistlerin, işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir semtinin girişlerine demir bariyerler kurup askeri kontrol noktalarını artırdığı, Eski Şehir semti dışından sabah namazı için gelenleri Mescid-i Aksa'ya almadığı belirtildi.

Görgü tanıkları ayrıca, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya girişlerini engellediği Kudüslülerin Eski Şehir kapılarının dışındaki Babu'l-Amud ve Babü's-Sahira kapılarında sabah namazını kılmak zorunda kaldığını ifade etti.

İşgalciler ve siyonist Yahudi yerleşimciler, Mescid-i Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırma, tutuklama, para ceza verme, baskı ve saldırı uygulamalarıyla hedef alıyor.

Siyonist Yahudi gruplar, önümüzdeki haftalarda Mescid-i Aksa’ya yönelik sistematik saldırıları artırmayı amaçlıyor. Siyonist Yahudiler, özellikle dini bayram günlerinde Filistinli vatandaşların hareket özgürlüğünü kısıtlamak suretiyle bölgeyi Yahudileştirmeye yönelik adımlar atıyor.

Ribat (nöbet), Mescidi Aksa’nın kontrolünü ele geçirip tamamen işgal etmek isteyen siyonist işgal rejimini en çok tedirgin eden eylemlerden biridir.

Kendilerini “murabıt” olarak adlandıran Mescidi Aksa’nın gönüllü bekçileri, ellerinde silah olmadan karşılaştıkları tüm tutuklama, uzaklaştırma, taciz, seyahat yasakları ve evlerine yapılan saldırılara rağmen işgalin komplolarına engel olmak için muhafızlık yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.