Siyonist işgal rejimi Türkiye'yi tehdit listesine aldı

Siyonist işgal rejimi Türkiye'yi tehdit listesine aldı

​Siyonist işgal rejiminin askeri istihbarat raporunda Türkiye tehdit listesine alındı.

İşgalci siyonist askeri istihbaratı (AMAN) 2020 tahminleri raporu tehdit değerlendirmesinde Türkiye'ye ilk kez yer verilirken raporda, Türkiye "çatışmacı" olarak gösterildi.  

Türkiye'nin listede bulunmasına dair herhangi bir somut tehdide yer verilmediği istihbarat raporunda, Türkiye'nin bölgedeki hedeflerinin önünde en büyük engel olarak görüldüğü ve önümüzdeki yıllarda dikkatle takip edilmesi gereken üst seviyedeki tehlikelerden biri olduğu analizi yapıldı.

Türkiye'nin bölgedeki uluslararası hukuktan doğan menfaat ve haklarını muhafaza etmeye yönelik adımlarının ve artan nüfuzunun "saldırganlık" olarak görüldü raporda, Türkiye'nin dış politikasının tehdit olarak görüldüğü belirtildi.

Geçen yıl ocak ayında, Mossad Başkanı Yossi Cohen'in de bir toplantıda "Bölgede asıl tehdit Türkiye" yorumunu yaptığı iddia edilmişti.

Türkiye'nin, siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Golan tepelerini ilhak hamlelerine tepkisi, ayrıca Doğu Akdeniz, Suriye ve Libya politikalarının işgal rejimini rahatsız ettiğinden dolayı böyle bir raporun hazırlanmasına ittiği ifade ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.