Siyonist işgal rejiminden "beyaz fosfor bombası" itirafı

Siyonist işgal rejiminden "beyaz fosfor bombası" itirafı

Siyonist işgal rejimi sözde ordu sözcüsü, "birçok Batılı ordu gibi israil ordusunun da beyaz fosfor bombalarına sahip olduğunu" belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'in, siyonist rejimin, beyaz fosfor bombası kullandığı yönündeki haberlerden endişe duyduklarına işaret etmesinin ardından açıklama yapan işgal rejimi ordu sözcüsü, "Beyaz fosfor içeren, kamuflaj amaçlı tasarlanan, saldırı veya yangın çıkarmak amacı olmayan duman bombalarımız var" itirafında bulundu.

Gazze ve Lübnan'da fosfor bombası kullanılmasına yönelik ise sözcü "Hem kuzeyde hem de güneyde uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz" iddiasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, ABD'nin, beyaz fosfor gibi maddeleri, başka bir orduya, bunun meşru amaçlarla ve uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde kullanılacağı beklentisiyle sağladığını öne sürmüştü.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ise özellikle yoğun nüfuslu alanlarda beyaz fosfor gibi silahların kullanımından ciddi endişe duyduklarını belirtmişti.

Filistin'in El-Aksa televizyonu, 8 Aralık'ta siyonist rejimin, Cibaliya'da sivillerin kaldığı bir okula yönelik saldırısında, "fosfor ve duman bombası" kullandığı görüntüleri yayımlamıştı.

Siyonist rejim ordusunun 16 Ekim'de de Lübnan'ın güneyinde, sınırdaki Dahayra beldesini hedef alan saldırısında beyaz fosforlu top mermileri kullandığı ortaya çıkmıştı.

Uluslararası Af Örgütü ile İnsan Hakları İzleme Örgütü de (HRW), siyonist rejimin, Gazze ve Lübnan'da beyaz fosfor kullandığını duyurmuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.