Siyonist İsrail ordusu Ramallah‘a girdi

Siyonist İsrail ordusu Ramallah‘a girdi

İsrail askerleri, Filistin'in Ramallah kentine girdi. Ramallah ve Nablus'ta İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda 2 Filistinli yaralandı

Filistin haber Ajansı’de yer alan habere göre İsrail Askerleri Batı Şeria’nın Ramallah kentine girdi. İsrail askerleri 1 kişiyi de gözaltına aldı.

Batı Şeria'da Filistinli göstericilerle İsrail polisi arasındaki çatışmalar, sinagog saldırısında ölen dört İsrailli'nin defnedilmesinin ardından iyice arttı. El Halil, Nablus ve Ramallah'ta İsrail güvenlik güçlerinin göstericilere müdahelesi yoğunlaştı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İsrail hükümetinin sinagog saldırısını düzenleyen Filistinlilerin evlelerinin yıkılması kararı sonrası askerler, evlerin bulunduğu Doğu Kudüs'teki Cebel Mukebbir mahallesini kuşattı. Çevrede güvenlik önlemleri artırılırken evlerin gece saatlerinde dozerlerle yıkılması bekleniyor.

Batı Şeria'nın Ramallah ve Nablus kentlerinde çıkan olaylarda 2 Filistinli yaralandı.

Ramallah Tıp Kompleksi Başhekimi Ahmed el-Beytavi, Ramallah'ın doğusundaki Psagot yerleşim birimi yakınında İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında arbede çıktığını belirtti. Askerlerin plastik mermi kullanarak gruba müdahale etmesi sonucu, 18 yaşındaki İbrahim Mahmud'un çenesinden yaralandığını belirten Beytavi, gencin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Öte yandan görgü tanıkları, Nablus'un güneyindeki Havvara beldesinde de Filistinli grupla Yahudi yerleşimciler arasında yaşanan arbedede 1 Filistinli'nin yaralandığını aktardı. 

Yahudi yerleşimcilerinin beldeye girerek Filistinliler'e ait ev, dükkan ve araçlara taşlı saldırıda bulunduğunu ifade eden tanıklar, arbedede yaralanan Filistinli gencin bölgedeki devlet hastanesine kaldırıldığını, ardından bölgeye gelen İsrail askerlerinin Havvara kontrol noktası ile bölgedeki Filistinliler'e ait dükkanları kapattığı ve muhtemel yeni bir saldırıya önlem olarak, bölgede araç giriş-çıkışını engellediğini kaydetti.

KUDÜS'TE BİR FİLİSTİNLİ BIÇAKLANDI

Kudüs’ün kuzeyindeki Kafr Akab semtinde bir Filistinlinin, akşam saatlerinde Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklandığı bildirildi.

İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfeld, "Üç şüpheli, Filsitinli bir Arap’a yaklaşarak önce çakmağının olup olmadığını sordu, daha sonra ise genci küçük bir bıçakla bacağından yaraladı" ifadesini kullandı.

Rosenfeld, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını ifade etti. 

Filistin haber ajansı Maan News’te yer alan haberde ise bıçaklanan kişinin 22 yaşındaki Fadi Celal Rıdvan olduğu bilgisine yer verildi. Haberde ayrıca Rıdvan’ın, üçü bacağından, biri sırtından olmak üzere dört yerinden bıçaklandığı ve durumunun ağır olduğu kaydedildi. 

Kudüs'te bu sabah bir sinagoga düzenlenen saldırıda da 4 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, "Kudüs’ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, polisler tarafından öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu.

Kudüs'te önceki gün, İsrailli otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni (32), araçta asılı halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı "intihar" olarak açıklaması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğunun görüldüğü ifade edilmişti.

 HAMAS: BİZ YAPMADIK AMA TEBRİK EDİYORUZ

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada "Bu kahramanca eylemi tebrik ediyoruz" dedi.

Ebu Zuhri açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu eylemin, Mescid-i Aksa ve Kudüslüler hakkında yapılan ihlallere bir doğal  karşılık olduğunu düşünüyoruz. Biz bu eylemleri desteklediğimizin altını her zaman çiziyoruz. Bu eylemlerin devamı için çağrı yaptık ve yapıyoruz. Bu  eylemlerin  gerçek değeri, Mescid-i Aksa’nın bir kırmızı çizgi olduğunu anlatmasıdır. Filistinliler bizim kutsal mekanlarımıza yapılan saldırılara karşı teslim olmayacak. Filistinliler kısıtlı imkanlarıyla saldırmaya devam edecek. İsrail cinayetlerini durdurana kadar biz bu eylemlerin devam etmesi için çağrı yapıyoruz. Bu eylemin, Hamas’ın düzenlediği bir eylem olmadığına dikkat çekiyoruz. Kudüs’teki bu eylemler bizim organize ettiğimiz bir şey değil, bu tamamen İsrail’in ihlallerine karşı bir halk tepkisidir. Hamas hareketi bir intifadanın başlaması için defalarca çağrılar yaptı. Bu kahramanca eylemlerin bir intifada başlangıcı olduğunu düşünüyoruz. Tüm işaretler bunu gösteriyor."

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler