Siyonist milyarder Adelson, Trump'ın seçim kampanyasına 50 milyon dolar bağış yaptı

Siyonist milyarder Adelson, Trump'ın seçim kampanyasına 50 milyon dolar bağış yaptı

Siyonist Yahudi milyarder Sheldon Adelson, siyonist işgal rejimi yanlısı vaatlerin yerine getirilmesi karşılığında Trump'ın seçim kampanyalarına büyük miktarda para desteğinde bulundu.

Trump'ın ABD'nin Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararında, işgal rejiminin Golan tepelerindeki egemenliğinin kabul edilmesinde, ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkmasında, Yahudi yerleşim merkezlerinin meşrulaştırmasında, Filistin Yönetimi'ne yardımların kesilmesinde ve normalleşme anlaşmalarına destek olmasında Adelson'un ismi geçiyor.

ABD'de yayın yapan CNBC televizyon kanalı, Las Vegas Sands Corporation'ın CEO’su olan kumarhane işletmecisi Sheldon Adelson’un, Trump’ın 3 Kasım’da yeniden seçilmesine yönelik kampanyaya 50 milyon dolar bağış yapacağını bildirdi.

Söz konusu bağış kararının verilmesi, Trump'ın BAE, Bahreyn ve işgal rejimi arasındaki normalleşme anlaşmalarına Beyaz Saray'da ev sahipliği yaparak destek olmasından sadece bir gün sonra gerçekleşti.

Bağışın doğrudan Trump'ın kampanyasına, Kongre'de Trump ve cumhuriyetçilere yardım eden Cumhuriyetçi Parti'ye ve diğer gruplara gideceği belirtildi.

Adelson ve eşi, 4 yıl önce cumhuriyetçilere 82 milyon ve 2016 başkanlık seçimi boyunca 27 milyon dolardan fazla yardımda bulunmuştu.

Yahudi asıllı milyarder Sheldon Adelson, Amerikan Cumhuriyetçi Partisi ve işgal rejiminin büyük bir destekçisi olarak biliniyor. Adelson, ABD’nin en büyük kumarhane zinciri Las Vegas Sands’in kurucusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.