Siyonist terör çetesinin ezan düşmanlığı

Siyonist terör çetesinin ezan düşmanlığı

İşgal yönetimi yılın ilk 6 ayında El-Halil kentindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii'nde 294 vakitte ezanın okunmasını yasakladı.

Filistin Vakıflar Bakanlığı, işgal yönetiminin yılın ilk 6 ayında tarihi İbrahim El-Halil Camii'nde ezan okunmasını 294 vakitte yasakladığını ve sadece Haziran ayında 51 vakitte ezan okunmasına engel olduğunu bildirdi.

Bakanlık, yahudi yerleşimcilerin İbrahim El-Halil Camii'nin doğusunda mum yaktıklarını, yakılan mumların cami duvarını kirlettiğini ve bu yüzden de caminin içine duman dolduğunu söyledi.

Filistin Vakıflar Bakanlığı, yahudi yerleşimcilerin İbrahim El-Halil Camii'nin dış avlusundaki zeytin ağacını kestiğini, cami görevlilerinin yetkilerine müdahale ederek dış avludaki El-Yusufiyye bölgesinin önünde eski bir mermeri sökerek yerine taş yerleştirdiklerini bildirdi.

Tarihi El-Halil Camii

Tarihi İbrahim El-Halil Camii, işgal güçlerinin kontrolü altındaki El-Halil kentinin, Eski Belde semtinde yer alıyor.

El-Halil'in Eski Belde semtinde yaklaşık 400 yahudi yerleşimci yaşarken, 1500 civarında işgalci çeteciler söz konusu yerleşimcileri koruyor.

İşgal yönetimi, yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölünen İbrahim El-Halil Camii'ni yahudi bayram günlerinde tamamen yahudi yerleşimcilere tahsis ediyor.

Yahudi bayram günlerinde camiyi kapatan işgalci terör çeteleri, o günlerde hem camide ezan okunmasına engel oluyor hem de Müslümanların camiye girmelerine izin vermiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.