Siyonistler Eylül 2000'den bu yana 3 bin Filistinli çocuğu şehit etti

Siyonistler Eylül 2000'den bu yana 3 bin Filistinli çocuğu şehit etti

İnsan hakları kuruluşları, işgal güçlerinin, Aksa İntifadasının başlangıç tarihi olan Eylül 2000'den bu yana 18 yaşın altında üç bin Filistinli çocuğu şehit ettiğini belgeledi.

Çocuk Enformasyon Dairesi'nin yayınladığı raporda, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Filistin'deki çocukların işgal güçleri ve siyonist işgalci yerleşimciler tarafından maruz kaldıkları insanlık dışı uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. 

Rapora göre 29 Eylül 2000 tarihinde başlayan Aksa İntifadası 'nın başlangıcından 2019 yılının Ekim ayının sonuna kadar geçen süre içinde 3 bin Filistinli çocuk işgalciler tarafından şehit edildi, on binlerce çocuk da yaralandı. 16 bin çocuk da tutuklandı. 

Filistin Esir Kulübü tarafından verilen son rakamlara göre hâlen işgal zindanlarında 200 Filistinli çocuk esir bulunuyor. 

2019 yılının başından bu yana işgal güçleri, 18 yaşından küçük 745 Filistinli çocuğu gözaltına aldı. 

Esir Kulübü ve Esirlerin İşleri Komisyonu tarafından verilen rakamlara göre, geçtiğimiz Ekim ayı içinde de işgal güçleri 75 Filistinli çocuğu gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan çocukların yüzde 95'i gözaltına alınmaları esnasında veya gözaltına alındıktan sonra işkenceye maruz kalıyor. Gözaltı işlemlerinin çoğu da gece yarısından sonra gerçekleştiriliyor. İşgal güçleri, ellerini ve gözlerini bağlayarak götürdükleri çocukları avukatlarından uzak bir şekilde sorgulamaya tabi tutuyor ve işkenceye maruz bırakıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.