Siyonistler ile Mısır arasında 15 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması

Siyonistler ile Mısır arasında 15 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması

Siyonistler işgal ettikleri topraklarda bulunan doğalgazın 10 yıl süresince Mısır'a sevkiyatı için 15 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

İşgal altındaki topraklarda faaliyet gösteren Amerikan Noble şirketi ile siyonistlere ait Delek şirketi, Mısır'ın Dolphin Energy şirketi ile 10 yıl süresince 65 milyar metreküp doğalgaz tedarikini içeren iki anlaşma imzaladı.

Siyonistlere ait Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, 10 yıllık anlaşmayla iki şirket Mısır'a yılda yaklaşık 7 milyar metreküp doğalgaz sevk edecek. Mısır'da sanayi, petrokimya endüstrisi ve elektrik üretimi için kullanılacağı belirtilen doğalgazın ilk kısmının 2019 sonunda bu ülkeye ulaştırılması planlanıyor.

Mısır'a gaz sevkiyatı için şirketlerin, Gazze kıyısındaki Doğu Akdeniz doğalgaz boru hattı dahil farklı seçenekleri değerlendirdiği bildirildi.

Siyonist terör çetesi Enerji Bakanı Yuval Steinitz, anlaşmanın Mısır'la ilişkileri güçlendireceğini belirterek "Bu, Ortadoğu'daki barış anlaşmalarından bu yana imzaladığımız en önemli anlaşma." dedi.  Siyonistler, 2016'da da Ürdün'le gaz sevkiyatı için anlaşma imzalamıştı. 15 yıllık ve 500 milyon dolarlık anlaşmaya ABD Dışişleri Bakanlığı aracılık etmişti. (İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.