Siyonistler silahsız Filistinlilere saldırıyor

Siyonistler silahsız Filistinlilere saldırıyor

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Hüseyin, “Gerçek mermi kullanılması sonucu 40’ın üzerinde Filistinli öldü. israil silahsız Filistinlilere saldırıyor.” dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, terör çetesi tarafından gerçek mermi kullanılması sonucu 40’ın üzerinde Filistinlinin şehit olduğunu, 5 bin 500’den fazla Filistinlinin yaralandığını belirterek "israil aşırı güç kullanma eğiliminden vazgeçmeli.” dedi.

Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, “Her hafta silahsız göstericilere karşı ölümcül güç kullanıldığına şahit oluyoruz. Birleşmiş Milletler ve diğerleri tarafından yapılan uyarıların dikkate alınmadığı görülüyor. israilin, kendi güçlerince yapılan hak ihlallerini yargı önüne çıkaramaması, silahsız insanlara karşı ölümcül güç kullanılmasını cesaretlendiriyor.” dedi.

İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal altındaki topraklarda şehit olan Filistinlilerin 35’inin “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” gösterilerine katılan silahsız ve bir tehdit teşkil etmeyen sivillerden oluştuğu belirtildi. Bin 739 Filistinlinin de terör çetesi tarafından gerçek mermiler kullanılması sonucu yaralandığı belirtildi.

Birleşmiş Milletlerden Gazze konusunda bir uyarı da geçtiğimiz günlerde Güvenlik Konseyinde konuşan Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov’tan gelmişti. “Gazze’nin patlamak üzere” olduğunu söyleyen Mladenov, “Eski yaralar kanıyor, derinleşiyor ve savaş riskini ortaya çıkarıyor. ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ olarak adlandırılan gösteriler 15 Mayıs’a kadar artarak devam edebilir. Batı Şeria ve diğer alanlara yayılabilir.” ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.