Siyonistler son 19 yılda 16 bin 500 çocuğu esir aldı

Siyonistler son 19 yılda 16 bin 500 çocuğu esir aldı

Esirler konusunda uzman olan araştırmacı Abdunnasır Fervane'nin raporuna göre siyonistler, 2000 yılından bu yana 16 bin 500 çocuğu esir aldı.

Filistinli esirlerle ilgili yayımlanan yeni bir raporda, 28 Eylül 2000 tarihinde Aksa İntifadası'nın başlamasından bu yana işgal yönetiminin Filistinli çocuklara yönelik baskı ve alıkoymalarının artarak devam ettiği vurgulandı.

Raporda, belirtilen tarihten bu yana 16 bin 500 Filistinli çocuğun işgalciler tarafından esir alındığı belirtildi.

Bu bilgiler esirlerle ilgili sorunlar konusunda uzman olan Abdunnasır Fervane'nin işgalciler tarafından Filistinli çocukların alıkonulmasıyla ilgili raporunda yer aldı.

Kendisi de özgürleştirilmiş esirlerden olan Fervane'nin 26 sayfalık raporunda, Filistinli çocukların esir alınmasıyla ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildi.

Rapora göre 2000-2010 yılları arasında çocukların esir alınmasının yıllık ortalaması 700. Bu ortalama 2010'dan sonraki süre içinde ciddi şekilde arttı ve yıllık ortalama bin 250'ye çıktı.

Raporda bütün verilerin çocukların planlı ve kasıtlı bir şekilde esir alındığını, çocukların alıkonulmasının sayısının 2000'den itibaren sürekli bir artış trendi gösterdiğini ortaya koyduğuna dikkat çekildi. Bu trend 2015'teki Kudüs İntifadası'ndan sonra ise belirgin bir şekilde artış gösterdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler