Siyonistlerden konut işgaline onay

Siyonistlerden konut işgaline onay

Filistinlilerin evlerini çeşitli bahanelerle yıkan işgal rejimi, Batı Yaka’da siyonistler için 6 bin konut inşa ederek işgal politikasını genişletecek.

İşgal rejimi güvenlik kabinesi bugün  Batı Yaka’da siyonist yahudiler için 6 bin yeni konut inşa edilmesi projesini onayladı.

İşgal rejimi televizyonu 13’üncü kanalı, güvenlik kabinesinin dün de Filistinlilerin Batı Yaka’nın “C” bölgesinde 715 konut inşa etmelerine izin verdiğini bildirdi.

Batı Yaka’nın yüzde 60’ını oluşturan “C” bölgesi, işgal rejimi ve Filistin Yönetimi arasında imzalanan anlaşmalar uyarınca tamamen işgal güçlerinin kontrolünde bulunuyor.

İşgal rejimi resmi televizyonu, siyonist yahudiler için Batı Yaka’da yeni konutlar inşa edilmesi planının ABD Başkanı’nın başdanışmanı Jared Kushner’in işgal rejimini ve bazı Arap ülkelerini kapsayacak bölge turu öncesinde onaylandığını söyledi.

Filistinli, siyonist rejim ve uluslararası insan hakları örgütleri, işgal hükümetinin “C” bölgesinde Filistinlilerin konut inşa etmelerini iyice güçleştirdiğini ve ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle evlerini yıktığını belirtiyor.

Buna karşılık söz konusu bölgede son yıllarda siyonist yahudiler için yeni konut inşasının hız kazandığı ifade ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.