"Sizinkiler koleje halkın çocukları dağa mı"

"Sizinkiler koleje halkın çocukları dağa mı"

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu yaptığı bir basın açıklamasıyla Diyarbakır'da çocuklarını isteyen ailelere destek verdiklerini söyledi.

KOCAELİ  - Çocukları PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin eylemine bir destek de Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformundan geldi. 477. hafta basın açıklamalarıyla Diyarbakır'da, çocuklarını isteyen annelere desteklerini açıklayan platform, sayıları şu an 100’e ulaşan ailelerin sayısının kısa bir süre sonra 1000’e ulaşacağı belirtildi.

Platforma adına basına açıklamasını okuyan Zahid Mollarecep, annelerin ortaya koyduğu direncin bölgede bir çok dengeyi sarsacağını belirterek, “dış güçlerinin maşası medyayı, sözde insan hakları savunucuları ve sözde İslamcı, özde Kürt faşisti sahtekarların maskesini düşürdü.” İfadelerini kullandı.

“Sizinkiler koleje halkın çocukları dağa mı"

Açıklamada,  “Sizin çocuklarınız kolejlere, halkın çocukları dağa mı?”, “Kürt faşizmi baronları kendi çocuklarınızı dağa yollasanıza”, “Selahattin Demirtaş kızlarını dağa yollasana”, “sizinkiler koleje halkın çocukları dağa mı","anaların gözyaşları PKKyı boğacak” pankartları açılırken, açıklamayı okuyan Mollarecep, “Barış analarına iftira atan Selahattin Demirtaş'a, kızları, “Delal' ve “Dılda”yı kendi iradeleriyle neden dağa göndermediği?, sordu.

“Baskı ve şiddete direnen Barış Anaları destan yazıyor”

BDP’nin icraatları ve uygulamalarıyla Diyarbakır'da ki Barış Analarının eylemini örtmeye çalışarak, ortamı germeye devam ettiğini belirten Mollarecep, “Gülten Kışanak, başkanı olduğu belediyenin önünde, eylem yapıp, çocuklarını geri isteyen Barış Anlarına şiddet uygulayıp darp ettiriyor. Baskı ve şiddete direnen Barış Anaları destan yazıyor. Diren Kürt çocuklarının mazlum anası, Türkiye senin yanında ve bu halk barış istiyor.” ifadelerini kullandı.

“Senin kızların "Delal' ve “Dılda”  dizinin dibinde”

Selahattin Demirtaş’ın annelere iftiralar ettiğini söyleyen Mollarecep, “Yok para için yapıyorlarmış, yok evlatları kaçırılmamış. Çocuklarının resimleri elinde, anaların acı dolu feryadını, 76 milyon duyuyor. Selahattin Demirtaş, sen bu yalanlarınla halkı kandırabileceğini mi sanıyorsun? Senin kızların "Delal' ve “Dılda”  dizinin dibinde. BDP li belediyeler, halkın çocuklarını kandırarak, dağa çıkartacağına, neden BDP li milletvekillerinin çocuklarını Kürt halkı için dağa çıkartmıyorlar? Sadece evlatlarını isteyen Barış Analarına iftiralar yağdıran Selahattin Demirtaş!, halkın çocuklarının kanı üzerinden Kürt faşizmi baronluğu yapıp, o makamlarının cakasını satan Selahttin Demirtaş, hadi sen de kızların, “Delal' ve “Dılda”yı, Kürt halkının savaşı için dağa gönder de, herkes senin bu davaya ne kadar samimi bağlı olduğunu görsün !” ifadelerini kullandı.

PKK ve BDP’nin yıllardır Kürt halkının sırtından geçindiğini ve Kürt halkının artık savaş istemediğini söyleyen Mollarecep, “ BDP li milletvekilleri, Ankara'da TOKİ'nin yaptırdığı, 500-600 Milyarlık konutlarda oturmaya hazırlanırken, halk çocuklarının dağda oturmasın istemiyor. O kadar meraklısıysanız, 500-600 Milyarlık konutlarda değil, bu lüks konutlar yerine gidin dağda siz oturun. Dağa, halkın çocuklarını değil !, kolejlerde okuyan kendi çocuklarınızı yollayın. Kürt halkı artık uyanıyor.” İfadelerini kullandı.  (Fikret Özkan  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.