SMA hastası Hamza bebeğe nefes olacaklar aranıyor

SMA hastası Hamza bebeğe nefes olacaklar aranıyor

​Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yaşayan 20 aylık SMA Tip 1 hastası Hamza Abuljoud, gerekli tedaviyi alamazsa hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Başiskele'de yaşayan Şeyma-Raif Abuljoud çiftin bebeği Hamza'ya, henüz 2 aylıkken ölümcül bir kas hastalığı olan SMA Tip 1 hastalığı teşhisi kondu.

20 aylık Hamza bebek, Sağlık Bakanlığının karşıladığı ilaçlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Hamza bebek, minik yüreğiyle şu ana kadar 6 aylıkken yoğun bakıma kaldırıldı, 2 kez kalbi durdu ve 2 aylık yoğun bakım sürecinden sonra destekleyici solunum cihazıyla hayata tutunuyor.

Kasları eridiği için rahat nefes alamayan ve yutkunamayan minik Hamza, karnından takılan tüple sadece mamayla beslenebiliyor.

İLKHA'ya konuşan anne Şeyma Abuljoud, maddi imkansızlıklar nedeniyle Hamza'ya gerekli tedaviyi yaptıramadıklarını söyledi.

Minik Hamza’nın iyileşme umudunun Amerika’daki Zolgensma adlı gen tedavisinde olduğunu söyleyen Abuljoud, bunun için yaklaşık 2.5 milyon dolara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Omurilikten verilen ilacın artık fayda etmediğini söyleyen acılı anne Abuljoud, gen tedavisinin yapılması için hayırseverlerden destek istedi.

Öte yandan bir grup gönüllü Hamza bebek için bir araya geldi ve bir yardım kampanyası başlattı. Anne Şeyma Abuljoud adına KuveytTürk Bankası’nda hesap açıldı. Dileyen hayırseverler de TR30 0020 5000 0966 7265 5000 01 IBAN numarasına "Hamzaya nefes" açıklamasıyla birlikte nakdi yardımda bulunabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.