Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 271 kişiye para cezası

Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 271 kişiye para cezası

Covid-19 pandemisi ile mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenlere idari işlem uygulanarak para cezası veriliyor.

Cuma günü saat 21.00’de başlayan ve 18 Ocak pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor.

Gaziantep’te sokağa çıkma kısıtlamanın ihlal edilmemesi için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından kent genelinde denetimler yapılıyor. Kısıtlamayı ihlal edenlere ise idari para cezası veriliyor.

Kent genelinde gerçekleştirilen denetimlerle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün gerçekleştirilen denetimlerde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle 271 kişiye para cezası verildiği bildirildi.

13 kişiye sosyal mesafeye uymadıkları ve maske takmadıkları, bir kişiye de karantina hükümlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle para cezası verildiği belirtildi.

Maske takma ve sosyal mesafe kuralını ilk kez ihlal ettikleri tespit edilen 17 kişinin ikaz edildiği ifade edilen açıklamada, denetimlerde 400 işyerinin denetlendiği belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.