Sol kesimin 1 Mayıs kutlamalarında İslami değerlere hakaret

Sol kesimin 1 Mayıs kutlamalarında İslami değerlere hakaret

Erzincan'da marjinal sol örgütler, 1 Mayıs'ı İslami değerlerden kader inancına ve namus anlayışına hakaret ederek kutladılar.

ERZİNCAN- Erzincan 1 Mayıs kutlamaları Marjinal sol örgütlerin İslam’ın kader inancına ve namus anlayışına, inkar ve hakaret ederek kutladılar.

 

Eğitim iş adına konuşma yapan Kemal Irmak yaptığı konuşmada, “Biz namus kisvesiyle öldürülmek istemiyoruz. Ok meydanında devletin gaz fişeğiyle öldürülmek istemiyoruz. Biz inşaat çılgınlığı ile Güneş’imizin, parklarımızın ağaçlarımızın çalınmasına isyan ediyoruz.Biz bu ülkenin ötekileriyiz. Dinimiz, mezhebimiz, kültürümüz ve cinsiyetimiz nedeniyle, ikinci yurttaş muamelesi görüyoruz. Her ay onlarca emekçi yurttaşlar iş kazlarında can veriyor.Bu bir Kader midir? Bu bir kader midir? Bu bir takdiri ilahi  midir? Hayır hayır. Bunlara karşı  mücadelemiz de sınıfsal olacaktır.“ sözlerini sarf etti.

 

Konuşması sırasında Ezan okunurken Irmak’ın  konuşmasına ara vermemesi bir yana,  platform yetkilileri  ve alandaki  topluluk, sloganlar attılar. Akıllarda bu Müslüman halkın inancına, Ezanına saygı göstermeyen marjinal sol örgütlerin, bu halkın işçi ve çalışanlarının haklarını nasıl savunacakları soru işaretleri oluşturdu.

 

Sık sık AKP karşıtlığı slogan atan kalabalık,  işçi sorunlarını ve sıkıntılarını dilendirilmezken,  “ Gün gelecek devran denecek, AKP hesap verecek.” şeklinde sloganlar attı.

 

Marjinal sol örgütlerin başını çeken BDP ve HDP’nin gençlik yapılanmasının ise; “Erzincan ovası Apocu’ların yuvası”, “Ey güneşin çocukları güneşi zapt edeceğiz. Güneşin vakti yakındır” sloganları attığı  görülü.   (M.Sıddık Direkçi –İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.