Solhan Elmasırtı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Solhan Elmasırtı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Çağrı-Der tarafından, Solhan'ın Elmasırtı köyünde, köy sakinlerinin yoğun katılımıyla ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenlendi.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Bingöl İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirildikten sonra, mevlithan kardeşlerin Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti.

Programda İlahiyatçı Ali Can İmamoğlu bir konuşma yaptı.

İmamoğlu,  konuşmasına “’ Ayetini okuyarak başladı.

“Efendimizi her yönden kendimize örnek almalıyız”

Konuşmasında Müslümanların Allah Resulü’nü  örnek  alarak, hayatlarında uygulamaları gerektiğini belirten İmamoğlu, “Allah-u Teala, ayet-i kerimesinde ‘Allah’ın rızasını umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için, Peygamberde güzel örnekler vardır.’ Diye buyuruyor. Biz çeşitli etkinliklerle O’nu (sav)yâd etmeye çalışıyoruz.  Allah zaten, Resulünü övmüştür.  Burada bize düşen ise,  Peygamber Efendimizi her yönden kendimize örnek almaktır. Onun öğretilerini hayatımızın her alanına hâkim kılmalıyız. Peygamberi güzel tanımalıyız. Doğru tanımalıyız. Sadece Peygamber bilgimiz,  birkaç sohbetten veya birkaç vaazdan ibaret olmamalıyız. Peygamber Efendimizin (sav) hayatını, baştan sona kadar tanıtan kitaplar var, gençlerimiz bunları okumalı ve çocuklarımıza Allah Resulünün hayatını   okutmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Bütün âlemlere rahmettir”

İmamoğlu, “Allah, ‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik’  buruyor. Allah Resulünün dünyaya gelişi bir rahmettir.  Merhamet vesilesidir, kimler için sadece müslümanlar için mi?  Hayır bütün âlemlere rahmettir.  Hem insanlar için hem ezilmişler ve bütün Mustazaflar için bir rahmet olmuştur.”dedi.

Program yapılan dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler