Solhan Kasman köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformurı

Solhan Kasman köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformurı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Kasman (Kasmon) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde kurtuluşun Kur'an ve sünnete uymakla mümkün olacağı vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Solhan’ın Kasman köyünde ilk defa kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Çağrı-Der tarafından organize edilen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, mevlithanların Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti.

Daha sonra, Bingöl İlahi Grubu ve Solhan Çağrı Der Kız İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirildi.  

Programda Zazaca bir konuşma yapan,  Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, Hz Muhammed'in (a.s) hayatından kesitler aktararak, Müslümanların, ona layık bir ümmet olabilmesi için miras olarak bıraktığı sünnetini en iyi şekilde kavrayıp yaşamaları gerektiğini belirtti.

 “Hz Muhammed (a.s) bizlere kurtarıcı olarak gönderilmiştir”

Hz Muhammed'in hem lider hem en iyi örnek olduğunu belirten Korkutata, “Ey kardeşlerim ve ey bacılarım; Allah'u Teâlâ bizleri kendisine kulluk yapmamız için yaratmış, aksine mal, mülk ve saltanat peşinde olmamız için halk etmemiştir. İnsanların uyarılması ve hakkı söylemesi içinde Peygamberler göndermiş, işte Hz Muhammed (sav) de bizlere kurtarıcı olarak gönderilmiştir. Onun yolunun sonunda cennet var, insanlık ancak ona tabi olmakla insaniyetini tanıyabilir ve vazifesini anlayabilir. Onsuz hiçbir şey muradına ermez. O hem liderdir, hem kılavuzdur ve insanlığın tek kurtuluşudur.” vurgusunda bulundu.

“Kurtuluş Kur'an ve sünnette uymakla olur”

Günümüzde İslam âleminin yaşadığı sıkıntı ve sorunlara da değinen Korkutata, “Eğer bizler Kur'an ve Peygamber Efendimizin sünnetine yeniden sarılırsak, nefsi ve şahsi meselelerimizi bir tarafa bırakırsak bir kez daha Asrısaadeti yaşayabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Korkutata, “Şeyh Said Efendinin dava arkadaşlarından Solhanlı Şey Abdullah’ın mücadelesine vurgu yaparak, Şeyh Said ve dava arkadaşlarının verdiği mücadelenin semeresini bugün görüyoruz. Onların yaktığı meşale sönmeden, bugün de yanmaya devam ediyor. O değerli şeyhler, canlarını ve mallarını Hz Muhammed (sav) ve davasına feda ettiler…” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Program Molla Ali Kızılboğa’nın yaptığı duayla sona erdi.  (Nihat Kanat - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.