Solhan Sosyal Yardımlaşma Vakfından Tüp Bebek Müjdesi

Solhan Sosyal Yardımlaşma Vakfından Tüp Bebek Müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan proje kapsamında Solhan Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından tarafından belirlenen 3 asil ve 3 yedek yoksul ailenin tüp bebek tedavilerinin giderleri karşılanacak.

BİNGÖL - Solhan SYDV Müdürü Recep Tan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan 3294 sayılı Kanun kapsamındaki yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla "Tüp Bebek Projesi" başlatıldığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan proje kapsamında Solhan SYDV tarafından belirlenen 3 asil ve 3 yedek yoksul ailenin tüp bebek tedavi giderlerini karşılayacağını söyleyen Solhan SYDV Müdürü Tan, " Projenin hedef kitlesini, 23-39 yaş aralığında olup tıbbi muhtaçlık belgesine (son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor) sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu "60/c-1 kapsamında sigortalı olanlar. Yeşil kartlılar (Gelir testi G0 olanlar ile henüz Yeşil kart vize tarihi dolmayanlar) şeklinde sağlananlar oluşturmaktadır. Proje çerçevesinde başvuru alınması ve hak sahipliği belirleme işlemleri İlçemizde Solhan SYD Vakfı tarafından yürütülecek olup, tüp bebek tedavisinden faydalanmak isteyenler en son 09 Kasım 2012 tarihine kadar İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etmeleri gerekiyor" dedi.

SYDV Müdürü Tan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan 3294 sayılı kanun kapsamındaki yoksul ailelere tüp bebek tedavilerini yapılmasına ilişkin başvuru kriterleri ve aranacak şartları şöyle sıraladı:

-Kendisinin sosyal güvenceye sahip olmaması
-Eşinin sosyal güvenceye sahip olmaması
-23-39 yaş aralığında olması (Başvuru tarihi itibariyle bitirilen yaş kabul edilecektir. Nüfus cüzdanı ibrazı yeterlidir.
-Tıbbi muhtaçlık belgesine sahip olması (Devlet veya Üniversite Hastanelerinde alınan son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor)
-GSS kapsamında sağlık pozisyonu 60/c-1 kapsamında sigortalı olanlar."Yeşil kartlılar" olarak tescil edilmiş olması(Gelir Testi sonucu G0 olanlar ile henüz yeşil kart vizesi dolmayanlar) ya da henüz tescil edilmemiş olsa dahi Gelir Testi sonucunda G0 olarak karar verilmiş olması
-Hiç çocuk sahibi olmaması veya çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tedavi amaçlı olarak doğum yapması gerektiğini doktor raporu ile belgelendirmesi,
-Kadının eşinin sosyal güvenlik prim borcu olması (BAĞKUR borçlusu gibi) nedeniyle sosyal güvencesinin olmaması kadının başvuru yapmasına engel değildir. Ancak bu kadının muhakkak gelir testi yaptırmış veya G0 gelir durumunda tespit edilmiş olması gerekmektedir.
-Projede ilçemize 3 asil 3 yedek kontenjan verilmiştir. (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.