Soma için 28 savcı görevlendirildi

Soma için 28 savcı görevlendirildi

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 284 madencinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında otopsi işlemleri için 28 savcı görevlendirildi.

HABER MRK - Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Soma'daki maden faciasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında otopsi işlemleri için 28 savcı görevlendirildi.

 

HSYK 1. Dairesi, maden faciasıyla ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında otopsi işlemleri için ilk olarak çevre il ve ilçelerden 20 savcıyı görevlendirdi. Ölü sayısının artmasının ardından HSYK tarafından 8 savcının daha görevlendirilmesine karar verildi.

Soma'da 284 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Soma'daki maden faciasının faili veya faillerinin tespiti, kazanın sebebinin tespiti, kusur durumunun tespiti hususunda adli yönden gerekli tüm çalışmalar olay yeri ve çevresinde görevli savcılar tarafından sürdürülüyor." şeklinde açıklamada bulunuldu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.