Soma'da Maden İşçileri Ayaklandı

Soma'da Maden İşçileri Ayaklandı

Sendika binasını işgal etmek isteyen işçiler, sloganlar atarak sendikacıların istifasını istiyor.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve madenlerde iş güvenliğinin alınması için eylem yapan işçiler, bu kez de işyerlerinde örgütlü olan Türkiye Maden İş Sendikası yönetiminin istifası için eylem başlattı. Sendikadan toplu halde istifa kararı alan işçiler, Kaymakamlık hizmet binası önündeki eylemlerini sürdürüyor.

İŞÇİLERİN ÖFKESİ DİNMİYOR

Facianın üzerinden 14 gün geçmesine rağmen öfkeleri dinmeyen yaklaşık 300 işçi, bugün Soma Kaymakamlığı önünde bir kez daha toplandı. İşçiler, felaketin ardından yanlarında durulmadığı gerekçesiyle işyerlerinde faaliyet gösteren Türkiye Maden İş Sendikası yönetiminin istifasını istedi.

SENDİKA BİNASI ÖNÜNDE ARBEDE

Sendika binası önünde arbede yaşandı. Çıkan arbede sırasında bir polis memuru da yaralandı.

SENDİKA BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Sendika başkanının açıklama yapacağı haberinin duyulması üzerine maden işçileri Kaymakamlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Türkiye Maden İşçileri Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, istifa ettiğini duyurdu ama işçilerin öfkesi dinmiyor. Bekleyişlerini sürdüren işçiler sendika yönetiminin de istifa etmesini istiyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.