Soma'da ölü sayısı 201

Soma'da ölü sayısı 201

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da maden ocağındaki yangında şu ana kadar 201 kişinin hayatını kaybettiğini, 4'ü ağır, 80 yaralının olduğunu açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız saat 05.00 sıralarında yaptığı açıklamada, şu ana kadar 201 işçi hayatını kaybetti, ölü sayısının dahada artmasından endişe ediyoruz, tabi sabaha kadar hepsini çıkartmamız lazım demiştim ekiplerimiz devam ediyor, daha kritik bir sürece giriyoruz. Zaman ilerledikçe kritik sürece giriyoruz. İhmal varsa buna sessiz kalmayız ama bu gecenin gündemi bu değil. Bütün bu konuların hepsine gireceğiz ama şuan daha hızlı çalışmamız lazım. Maden şirketiyle bir görüşmem oldu ve bu durumu değerlendirdik. Sayı endişe ettiğimiz bir noktaya gidiyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve yarın Soma'ya geleceğini anlatan Yıldız, "Haberi aldığımızda da kendisiyle beraberdik çok fazla üzüldü ve yarınki programını da zaten biliyorsunuz iptal etti. Burada bizatihi ailelerimizle, işçi kardeşlerimizle bir arada olmayı istedi. Zannediyorum saat 11.00-12.00 gibi buraya gelecek hem incelemelerde hem de taziyelerde bulunacaklar" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, ayrıca maden ocağından çıkarılan cenazelerin hastanelerin morgunda ve soğuk hava depolarında zarar görmeyecek şekilde muhafaza edildiğini kaydetti.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Dünden bu yana Soma Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bekleyen aileler, yetkililerden yakınlarının hayatta olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Madenden yaralı olarak çıkarılan işçiler ise sağlık durumlarına göre çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk ediliyor.

Yaralı yakını Sema Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, madende 8 yıldan bu yana kül ustası olarak görev yapan eşine yangının ardından ulaşamaya çalıştıklarını ancak başarılı olunamadığını söyledi.

Eşinin birlikte çalıştığı arkadaşının ekipler tarafından kurtarıldığını ifade eden Korkmaz, "Henüz kocamdan haber alamadık. Birlikte çalıştıkları arkadaşı kurtarıldı ve şu an hastanede. Kocamla birlikte olduğunu fakat havasızlık nedeniyle bayıldığını bize söyledi. İnşallah ona da en kısa sürede ulaşılır" dedi.

Bu arada Kızılay ekipleri kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü maden alanında yakınlarından haber almak için bekleyişlerini sürdüren işçi aileleri için çadır kurdu. Bazı GSM operatörleri de bölgedeki baz istasyonlarından sinyal alan abonelerinin hatlarına, ücretsiz konuşma ve mesaj paketi tanımladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.