Sosyal medya kullanıcılarından GSM operatörlerine "internet desteği" çağrısı

Sosyal medya kullanıcılarından GSM operatörlerine "internet desteği" çağrısı

​Coronavirus nedeniyle evden çıkmayan milyonlarca vatandaşın internet kullanımı arttı. Kimi sosyal medya kullanıcıları da GSM operatörlerine çağrıda bulunarak, ücretsiz internet verme çağrısında bulundular.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirus nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve uzmanların uyarıları doğrultusunda evde kalan vatandaşlar, sosyal medyadan GSM operatörlerine; şirketlerin EvdeKal çağrısı yerine ellerini taşın altına koymalarını ve eğitim için internet desteği verilmesini istediler.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, GSM operatörlerinin 'evde kal' çağrısı yapacaklarına evde kalanların internet ihtiyacını karşılamasını istedi.

M. Bilal Kenasari isimli sosyal medya kullanıcısı  #eğitimiçininternet hastağıyla yaptığı paylaşımda şirketlere çağrıda bulundu. Kenasari, "Evde kal çağrıları yapılıyor. kütüphaneler databaselerini kullanıma açıyor, okullar uzaktan eğitim vermeye çalışıyor. İnternete ziyadesiyle ihtiyaç duyulduğu şu günlerde neden  @VodafoneTR, @TurkcellHizmet, @TurkTelekom vs elini taşın altına atmıyor? Bu şirketler #evdekal çağrısı yapmak yerine, evlerinde kalan ve yoğun bir şekilde internet kullanmak zorunda kalan müşterilerine bedava internet sunsa daha çok makbule geçmez mi?" diye sordu.

Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan da şirketlerin eğitim için elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "Zor günlerden geçiyoruz. Herkes, bütün kurumlar, şirketler elini taşın altına koyuyor. SMS operatörleri iyi kâr yapıyorlar zaten! Onlar da elini taşın altına koymalı, eğitime destek vermeli. @VodafoneTR, @TurkcellHizmet, @TurkTelekom #eğitimiçininternet desteği istiyoruz."

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar ise "Üniversiteler olarak biz üzerimize düşeni yaptık. Öğrencilerimiz ders için ne kadar hevesli olduklarını göstererek üzerlerine düşeni yapıyorlar. Siz de bu zor günlerde üzerinize düşeni yapın. @Turkcell  @VodafoneTR @TurkTelekom #eğitimiçininternet" dedi.

Muhammed İkbal Saylık, da "Şimdi değilse ne zaman? @Turkcell @VodafoneTR @TurkTelekom  Okullarından uzak kaldıkları için Uzaktan Eğitime mecbur kalan üniversite öğrencilerine talep ettikleri gibi #eğitimiçininternet vermeniz zor olmasa gerek..." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler