Sosyal medya kullanıcılarından "KabeKutsalımızdır" mesajı

Sosyal medya kullanıcılarından "KabeKutsalımızdır" mesajı

​Sosyal medya kullanıcıları, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdi.

Cinsel sapkın grubunun Kabe-i Muhazzama'ya karşı sergiledikleri saygısızlığa tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları "KabeKutsalımızdır" hashtagı ile Türkiye gündeminde yer aldı.

Aralarında siyasi parti, sivil toplum kuruluşu yetkililerinin gazeteci ve yazarlarında bulunduğu çok sayıda sosyal medya kullanıcıları cinsel sapkınların Kabe-i Muazzama karşı yaptıkları saygısızlığın cezasız kalmaması gerektiğini vurguladılar.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Kıblemiz Kabe’ye yapılan saygısızlık ne ifade özgürlüğüdür ne de eylem hakkı. Bu sapkınlık hem kanun önünde hem de maşerî vicdanda hakettiği cezayı alacaktır. Sizin müflis niyetleriniz ve menfur eylemleriniz gaflettir, dalalettir, hüsrandır."

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, "İnsanlığın en eski mabedi, kıblemiz, mukaddes mekânımız Kâbe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Dinimizin kutsallarına saldırmak ifade özgürlüğü değil hadsizliktir. Kâbe ümmetin kalbidir. #KabeKutsalımızdır" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyoruz! Bir grup sapkın tarafından kutsallarımıza yapılan bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İnanan insanların kıblesi ve en mukaddes değerlerinden birisi olan Kabe-i Muazzama'ya karşı yapılan ahlaksızlığı kabul etmemiz mümkün değildir. Değerlerimize saygısızlığı fikir özgürlüğü olarak göremeyiz bu sebeple bu çirkin provakasyonu esefle kınıyorum." ifadelerini kulalndı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da şu ifadeleri kullandı: "Kıblemiz, mukaddesimiz Kabe-i Muazzama’nın bir provakasyona alet edilmesi kabul edilemez, bu saygısızlığı ve çirkinliği şiddetle kınıyorum. İnançlarımıza, kutsal değerlerimize yapılan hakaretler ve saldırılar karşısında herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Mahir Ünal, "Bu sapkınlığı yapanların hukuk temelinde en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağız. İlim-irfan yuvası olması gereken üniversitelerimizin buna benzer provokasyonlar aracılığı ile kirletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Yapılan alçak saldırı hiç bir şekilde ifade özgürlüğü, eylem hakkı gibi kisvelerin altına saklanamaz. #KabeKutsalımızdır" dedi.

Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan, "Benim kutsalıma saygı duymayan türediler, sapkınlıklarına saygı duymamı bekliyorlar benden! Hadi ordan pespayeler!" dedi.

"İslâm'a sövmekten başka fikri olmayanlar; fikrin değil, İslâm’a sövmenin özgürlüğünü istiyorlar." Malcom X"in mesajını paylaşan Selçuk Bayraktar da şu ifadeleri kullandı: "İnancımıza, inançlara, kutsallara hakaret; fikir özgürlüğü değil, azgınlıktır, alçaklıktır... #KabeKutsalımızdır"

Sanatçı Murat Kekilli, "Kabe’nin tek bir şekli ve resmî vardır.O da sahibinin rızasını taşıyan şekildir. Kurcalayıp durmayın,pis emellerinize de alet etmeyin! Kabe’den uzak durun uzak! #KabeKutsalımızdır"

Sosyal medya kullanıcılarından Mahmut Ercil de, "Bir zamanlar İbrahim, İsmail ile beraber Beytullah'ın temellerini yükseltiyor (şöyle diyorlardı:) Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul buyur; şüphesiz sen işitensin, bilensin." (Bakara:127) #KabeKutsalımızdır Rabbim, bizlere şuur nasip eylesin. Zalimlere fırsat vermesin..." dedi.

Ramazan Çakırcı adlı sosyal medya kullanıcısı da "Ağaç da rektör de bahane. Bu sapkın yapıların ortak gayesi Dîn-İ Mübîn-İ İslam’a apaçık savaş açmaktır. Özgürlük kisvesi altına saklanarak saldıran bu sapkın yapıya karşı sessiz kalmayacağız! Bu rezaletin adı: #BogaziciLgbtRezaleti'dir.KabeKutsalımızdır, kıblemizdir!" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.