Sosyal medya kullanıcılarından Sözcü gazetesinin Ayasofya Camii hazımsızlığına tepki

Sosyal medya kullanıcılarından Sözcü gazetesinin Ayasofya Camii hazımsızlığına tepki

Sözcü gazetesinin bugünkü manşetinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifinin 86 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasının "felaket" olarak göstermesine tepkiler devam ediyor.

2020 yılında yaşanan felaketleri sıralayan Sözcü Gazetesi, Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasını da bu felaketler arasında sıraladı.

Binlerce sosyal medya kullanıcısı, Sözcü gazetesinin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hazımsızlığına sert tepki gösterdi.

Sözcü gazetesinin bugün manşetine taşıdığı "2020'de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı" olarak nitelendirilen olayların arasına Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifinin açılmasını da eklemesine tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, asıl felaketin halkın dini değerlerinin hedef alınması olduğunu ifade etti.

Sosyal medya kullanıcıları, Ayasofya’nın 86 yıl sonra tekrar camiye çevrilmesini Türkiye'de ve birçok Müslüman ülkede sevinçle ve mutlulukla karşılandığını hatırlattı.

Aralarında siyasi parti, sivil toplum kuruluşu yetkililerinin gazeteci ve yazarlarında bulunduğu sosyal medya kullanıcıları, her fırsatta İslam’ı ve değerlerini hedef alan Sözcü gazetesine gereken cezanın verilmesini istedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, “Yunan'ın Ayasofya Camiinin aslına döndürülmesi ile ilgili hislerini öğrenmek için Yunanca bilmiyorsanız, Sözcü okuyabilirsiniz.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, “Asıl bu milletin başına gelen en büyük felaket, işte bu zihniyet ve bu zihniyetin sebep olduğu sonuçlardır. Bilinmeli ki camilerimizden rahatsız olanlardan biz de rahatsızız.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Sözcü 'gazetesi' 2020 yılı felaketleri arasında 86 yıl sonra Ayasofya'nın aslına döndürülmesini de göstermiş.Türkiye'nin ve İslam dünyasının büyük sevinçle karşıladığı bu  gelişmeye felaket demek en hafif tabirle cahilliktir, halkın değerlerine düşmanlıktır.” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, “Yıllarca ‘Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın’ dedik ve 86 yıl sonra Elhamdülillah Ayasofya Camii açıldı. ‘Zulüm 1453’te başladı’ diyenlerin Sözcü’sü olsa gerek kırılmakla kalmamış, öyle içerlemiş ve ileri gitmiş ki Ayasofya’nın açılışını 2020’nin felaketi ilan etmiş. Yuh!” diye konuştu.

Şair ve yazar Serdar Tuncer de, “Sözcü kendisine yakışanı yazmış, kızmaya gerek yok. Sözcülüklerini yaptıkları güruhun zaviyesinden bakınca Ayasofya'nın açılması büyük felakettir. Bize müjde olan bunlara da müjde olsaydı, kendimizden şüphe ederdik!” şeklinde konuştu.

Tarihçi Mustafa Armağan da, “Gül Ayasofya'm gül, güldükçe gözlerimin içi gülüyor. Çünkü her halinle güzeldin, şimdi daha güzel oldun. Lakin senin gülmen birilerini ağlattı. Hayır, yalnız Yunan değil ağlayan, onların içimizdeki Sözcü'leri de ağıt yakıyor. Ne büyüksün ki gülüşün düşmanlara dert oldu.” dedi.

Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan ise şunları söyledi: “Ayasofya Camii'nin açılması sadece Türkiye’nin değil, İslâm âleminin istiklâl ve istikbal mücadelesinde bir kilometre taşıdır. Emperyalistlerin sözcü’lerinin rahatsızlığı bundan.”

Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, “Ayasofya’nın açılmasını 2020’nin felaketleri ve gözyaşları kategorisinde değerlendiren din ve diyanet düşmanı Sözcü paçavrası, tekrar soruyoruz; siz hangi milletin evladısınız? Yazıklar olsun.” dedi.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de, “Biz, Ayasofya Camii açılırken sevinç gözyaşları dökmüştük. Meğer içimizdeki bazıları, Yunanlılar gibi felaket bilmiş, keder içinde kalmış, hüzün gözyaşları akıtmış.” diye konuştu.

Öte yandan, binlerce sosyal medya kullanıcısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır” sözünü paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler