Sosyal medyada İsveç'teki hadsizliğe tepki yağdı

Sosyal medyada İsveç'teki hadsizliğe tepki yağdı

Sosyal medyadaki duyarlı Müslümanlar, İsveç'te bir kişinin Kur'an-ı Kerim'i yakmasına ve buna izin veren yöneticilere tepki göstererek gündem oluşturdu.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma hadsizliğinde bulundu.

Polis koruması altında hadsizliğini işleyen Paludan'a ve buna izin veren İsveç yöneticilerine sosyal medya platformu Twitter'daki duyarlı Müslümanlar tepki gösterdi.

Başta "KuranaSahipÇık" etiketi olmak üzere oluşturulan etiketlere destek veren Müslümanlar, etiketleri Trend'lerde ilk sıralara taşıdı.

Müslümanlar, söz konusu hadsizliği "ifada özgürlüğü" olarak gören İsveç makamlarına tepki göstererek, milyarlarca mensubu olan bir dinin yüce kitabı Kur'an-ı Kerim'e saldırının bu kapsamda görülmesinin bir "akıl tutulması" olduğuna dikkat çekti.

Müslümanlar, Söz konusu İslam ve mukaddesatları olunca Batı'nın ikiyüzlü davrandığını ifade ederek, İslam düşmanlığının körüklenmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Türkiye hükümetine seslenen Müslümanlar, yapılanlar karşısında İsveç'le diplomatik ilişkilerin durdurulması ve İsveç'in NATO'ya girme girişimlerinin engellenmesi gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.