Sosyal mesafeyi koruma, Coronavirusten etkili bir korunma yöntemidir

Sosyal mesafeyi koruma, Coronavirusten etkili bir korunma yöntemidir

Coronavirus salgınına karşı alınan önlemler arasında en önemlilerinden olarak gösterilen sosyal mesafeyi koruma, basit olarak uygulanabilecek bir yöntemdir. Virüsler genel olarak, enfekte olmuş kişilerden damlacık yoluyla diğer insanlara bulaşır.

Sosyal mesafe uygulamaları, enfeksiyonların yayılmasını durdurmaya yardımcı olabilecek davranışlardır. Bulaşmayı geciktirmek amacıyla, bireyler arasında sosyal teması ve ilişkiyi kısıtlamayı içerir.

Birey olarak, diğer insanlarla temas oranınızı azaltarak enfeksiyon riskinizi azaltabilirsiniz. Kamusal alanlardan ve çok sayıda insan veya kalabalığa sahip bölgelerden kaçınmak, virüs ve diğer bulaşıcı hastalıklara maruz kalma riskinizi azaltacaktır. Mümkünse evden çalışmak ve toplu taşıma araçlarının gereksiz kullanımından kaçınmak gerekir. Yoğun saatlerde alışveriş yapmamak alınabilecek başka bir tedbirdir.

Dışarıda olma zorunluluğu varsa, Dünya Sağlık Örgütü, kendinizle dışarıdaki diğer insanlar arasında en az 1,5 metre mesafe kalmasını öneriyor. Ayrıca el sıkışmaları ve sarılmalar fiziksel temastan kaçınmak gerekli. Ayrıca, hasta olan insanlarla yakın temastan kaçının.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.