Soylu: Muhalefet öfkesini Gezi Parkı üzerinden yansıtıyor

Soylu: Muhalefet öfkesini Gezi Parkı üzerinden yansıtıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, muhalefetin birikmiş öfkesini Taksim Gezi Parkı üzerinden yansıtmaya çalıştığını söyledi.

SİVAS - Çeşitli ziyaretlerde bulunmak Sivas'a üzere gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Taksim Meydanındaki olaylar ile ilgili değerlendirmede bulundu. Soylu, "Sağ olsun muhalefetin hepsi de bu konuda bugüne kadar birikmiş öfkelerini Taksim Meydanı üzerinden ve Gezi Parkı üzerinden iktidara yansıtmaya çalışıyor." dedi.

Partisinin İl Başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Taksim Meydanını dünden daha modern daha yeşil ve daha milletin meydanı yapmaya çalıştığını belirterek şöyle konuştu: "İstanbul'da bir büyükşehir belediyemiz var bu belediyemiz İstanbul'la ilgili çeşitli planlar yapar bu planlardan bir tanesi de Taksim Gezi parkıyla ilgili gerçekleştirmiştir. Ve bunun içinde yayalaştırma projesiyle birlikte Taksim Gezi Parkının ve etrafındaki bütün bir çevrenin yeniden restorasyonuyla birlikte tam da bugün bizim muasır medeniyetler seviyesine çıkma gayemize ve insanımızın taleplerine uygun bir çalışmayı ortaya koymaktadır. Bunun içerisinde Taksimin ihtiyaçlarına da bir şekilde cevap vermek vardır. Taksimde 'Cami projesi' bunun bir parçasıdır. Taksimde Topçu Kışlası Taksim'in tarihi bir anıtıdır bunu orayla buluşturmak yine bu ihtiyaçlardan bir tanesidir."

Soylu, milletin Taksim Meydanı hakkındaki hassasiyetlerinin istismar edildiğini ve bundan rant devşirmeye çalışanların bulunduğunu kaydederek, "AVM diye bahsedilen Topçu Kışlası ile ilgili bugüne kadar oradaki düzenlemelerin hiçbirisi yapılmış veya adım atılmış değildir. Bugün orada yapılan alttan geçecek yoldan sonra üsteki yayalaştırma alanı ile ilgili bir tereddüt var ve yol açma hadisesidir. Ağaçlar bir taraftan alınacak, bir tarafa konulacaktır. Bu kadar basittir ve bu kadar da nettir ama öyle bir hale getirilmiş ki sanki oradaki ağaçlar sökülecek, onların yerine AVM yapılacak ve Türkiye'de bu konuda bu güne kadar yeşile hiçbir zaman hürmet göstermeyen, bu konuda ağaç dikmeyen, bu konuda her gördüğü yeşil parka bina yapan bir hükümet varmış, bir siyasi anlayış varmış gibi bir anlam ortaya konulmaya çalışılıyor. Sağ olsun muhalefetin hepsi de bu konuda kendi bugüne kadar birikmiş öfkelerini Taksim meydanı üzerinden ve Gezi Parkı üzerinden iktidara yansıtmaya çalışıyor. Bu nettir; oradaki saygın olan protestolara ve saygın olmayan protestolara reaksiyonu demokratik olarak bir kabulümüz söz konusudur." (Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.