Sri Lanka’daki saldırılar beş dilde kınandı

Sri Lanka’daki saldırılar beş dilde kınandı

​Batman Üniversitesi Rektörü, beş dilde yayımladığı mesajla Sri Lanka'da kilise ve otellere yönelik saldırıları kınadı.

Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yayımladığı mesajla Sri Lanka'da kilise ve otellere yönelik saldırılar kınadı.

Yeni Zelanda'daki camilere yönelik saldırıyı yapanların ile Sri Lanka'daki saldırıları yapanların aynı zihniyet olduğunu vurgulayan Durmuş, şunları kaydetti:

“Yeni Zelanda’da camide ibadet eden Müslümanları camilerde şehit eden canilerle Sri Lanka’da otel ve kiliseleri bombalayarak masum insanları katleden, el ve zihniyet aynıdır. Özellikle kaos ve terörden beslenen nefret söylemlerinin zirveye ulaştığı günümüzde faili, adı, kaynağı ve ideolojisi ne olursa olsun masum insanları hedef alan bu tür terör saldırılarını lanetliyoruz. Bu barbarca saldırı, terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün, din ve ibadet özgürlüğüne yönelik bu tür barbarca saldırıların önlenmesi için dünya liderlerinin birlikte hareket etme günüdür.”

Sri Lanka halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Durmuş, bu saldırılarda hayatını kaybeden iki Türkiye vatandaşının ailelerine de başsağlığı dileklerini iletti.

Sri Lanka’da dün sabah saatlerinde Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında, yine Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti. Saldırılarda aralarında Türkiye vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş'un da olduğu 290 kişi hayatını kaybetmiş, 500'ün üzerinde vatandaş yaralanmıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.