STK temsilcilerinden "Filistin için somut adım atın" çağrısı

STK temsilcilerinden "Filistin için somut adım atın" çağrısı

Filistin'in başkenti Kudüs'e yapılan saldırıları sonlandırmak üzere, tüm İslam ülkelerinin yer alacağı bir Barış Gücü oluşturulması gerektiğini dile getiren Siirt STK temsilcileri, ancak bu şekilde Kudüs'ün özgür olabileceğine dikkat çekti.

Tüm yurtta olduğu Siirt'te de işgal rejiminin Kudüs ve Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırıları ve Filistinlilerin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evlerinden zorla çıkarılmak istenmesi basın açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklaması sonrası İLKHA'ya açıklamada bulunan STK temsilcileri, "Dünyanın birçok yerinde gayr-i müslimlerin hakları için barış gücü bulunduran Türkiye'nin, mukaddesatımız Kudüs'ün ve bekçilerinin yanında olması Türkiye'nin olmazsa olmaz vazifesidir." çağrısında bulundu.

"2 milyar Müslümanla dalga geçercesine Filistinlilerin üzerine bomba yağdırıyorlar"

Bütün Türkiye sokaklara toplansa da siyonist işgal rejiminin Filistinlileri katletmekten çekinmeyeceğine dikkat çeken İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, Mehmetçik'in Filistin'e gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Erdemci, "israilin Filistinlilere saldırısı ilk değil, korkarım ki son da olmayacak. 2 milyar Müslümanla dalga geçercesine Müslümanların üzerine kurşun, bomba yağdırdılar. Umarım ki bu saldırı ile bela biçecekler, aslında bu şekilde Müslümanların acizliğini yüzüne vuruyorlar. Hâlbuki İslam ülkeleri israilin üzerine bir kova su boşaltsaydı o suda boğulurlardı. Rabbim bu ümmetin içinden Ömerler, Selahaddinler çıkarsın. Türkiye birçok bölgede barış gücü olarak bulundu ve Müslüman olmayan ama zulme uğrayan insanların adil bir yaşan sarf etmeleri için gayret etti. Bizim mukaddesimiz olan Kudüs ve bekçileri olan Müslüman kardeşlerimizin yanında olması Türkiye'nin olmazsa olmaz vazifesidir." dedi.

"Selahaddin Eyyubi'nin yaptığı gibi ümmetti birleştirmemiz gerek"

Filistin'e bir yol açması için Hükümete seslenen ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, "İnanıyorum ki milyonlarca genç oraya akın edecek, sadece bir yol açılsın yeter." ifadelerini kullandı.

Kalkan, "israilin kuruluşunu telin ediyoruz, 73 yıldır Filistin'de kan, gözyaşı, zulüm var. Sanki bu kanıksanmış artık, bu son yapılan saldırı ile beraber ümmetin uyanmasına vesile olacak. Ümmet ayağa kalkmış ve herkes sokaklarda. Filistin topraklarının yüzde 90'ı işgal altında, bir milyon Filistinli sürüldü, 5 milyon Filistinli Ürdün kamplarında. Gün geçmiyor ki bir şehadet haberi gelmesin, bir baskın haberi gelmesin. Mutlaka bizim ümmet olarak Selahaddin Eyyubi'nin yaptığı gibi ümmetti birleştirmemiz gerekiyor. Güçlü bir İslam ordusu ile bu kan ve gözyaşını sonlandırabilir ve adaleti sağlayabiliriz." dedi.

"Bir an önce âlem-i İslam bir ordu düzenleyip Kudüs'e sefer yapmalı"

Kudüs'ün özgür olması isteniyorsa bir an önce İslam ülkeleri tarafından Filistin'e bir ordu gönderilmesi gerektiğini ifade eden DİVA-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever, Kudüs'ün ancak bu şekilde özgür olabileceğine dikkat çekti.

Doğrusever, "Her Ramazan ayında olduğu gibi katil siyonist, terör şebekesi yine Müslümanların Ramazan ayını hem de yaklaşan bayramını zehir etti. Ne zaman ki biz Müslümanlar bir araya gelip yekvücut olursak, israilin Müslümanlara saldırmaya haddi olmayacak. Ama maalesef bizler bölük pörçük olduğumuz müddetçe işgal çeteleri Orta Doğu'da bu kabadayılıklarını sürdürmeye devam edecekler. Biz bugün kendi gücümüze inanmıyoruz, Müslümanların bir ittihat çatısı altında toplanıp bir araya gelmeleri elzemdir." ifadelerini kullandı.

"Siyonist işgal çetesinin son melaneti onun sonunu getirecektir"

Kudüs'ün özgürlüğünün Müslümanların birliğinden geçtiğini ifade eden Siirt Birlik Platformu Başkanı Bayram Bülbül, şu şekilde konuştu:

Müslümanlar bir vücudun azaları gibidirler, azalardan herhangi birinin zarar görmesi nasıl ki bütün vücudu rahatsız ediyorsa ve biz o acıyı yaşıyorsak ümmetçi bir yaklaşım içindeyiz demektir. İnşallah bu israilin son melaneti, pisliği, çirkefliği onun sonunu getirecektir. İslam âleminin liderleri içinde uşak olanlar var ama inşallah hak gelecek batıl zail olacak ve bir gün Kudüs yine ümmetin olacak.

"Siyonist işgalciler birbirimize olan düşmanlıklarımızdan besleniyor"

"Önce bizlerin birbirimize kardeş olması gerekiyor." diyen Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, "Bizler bir olursak yapamayacağımız şey yoktur. Salgın sürecinin Müslümanlara bir uyarı olduğunu düşünüyorum. Ne zaman dünyada adaletsizlikler artmışsa o zaman Allah, böyle belalar ile bizleri terbiye etmiştir. israilin düşman kardeşler yaratma politikasıyla bölgede var olmaya çalıştığı görülüyor, düşmanlıklarımızdan besleniyor. Aramızdaki düşmanlıklarımız israile yem oluyor." diye konuştu.

"Mavi Marmara olayında silahsız kardeşlerimize nasıl silah kullandıklarını gördük"

İşgalci çetelerin askerlerinin aslında çok korkak olduğunu dile getiren Anadolu Gençlik Derneği Siirt Şube Başkanı Bilal Şirin, "Biz Müslümanların bir olması gerekiyor. Mavi Marmara olayında nasıl korktuklarını, silahsız kardeşlerimize karşı nasıl silah kullandıklarını gördük. Bizim artık birlik olup bütün Müslümanların Filistin'e destek olması gerekiyor. Merhum Erbakan Hocanın dediği gibi, 'Zafer inanlarındır ve zafer yakındır.' İnşallah en yakın zamanda Allah bizlere zaferi nasip eylesin." dedi. 


STK temsilcilerinden

STK temsilcilerinden

STK temsilcilerinden

STK temsilcilerinden

STK temsilcilerinden

STK temsilcilerinden

STK temsilcilerinden

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.