STK’ların en önemli sıkıntısı devlete bağımlı olmalarıdır

STK’ların en önemli sıkıntısı devlete bağımlı olmalarıdır

Gaziantep Valisi Davut Gül, sivil toplum kuruluşlarının en önemli sıkıntısının devlete çok bağımlı olmaları olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Kamu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İşbirliği Projesi” kapsamında düzenlenen kamu personeli eğitimi açılış törenine katıldı.

Vali Gül, burada yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının günümüz Türkiye’sinde ve dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Sivil Toplum Kuruluşlarının sürdürülebilir olması gerektiğini belirten Gül, “Yönetimin yerini yöneticinin alması ve bununla birlikte sivil toplum kuruluşlarının ön plana çıkması hayatın bir gerçeği. Burada ve bundan sonra alınacak eğitimlerle bazı şeylerin de yerine oturmuş olacağına inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının en önemli sıkıntısı devlete çok bağımlı olmalarıdır.” dedi.

Gül, sivil toplum kuruluşlarının sürdürülebilir olması ve kendi ayaklarının üstünde durması çok önemli olduğunu belirterek, “Sivil Toplum kuruluşlarının istenilen bu amaca ulaşarak ülkemizin yönetiminde ve vatandaşlarımıza katkı sunmaları en önemli isteğimizdir.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in dünyanın yaşayan en eski şehirlerinden birisi ve kültür, turizm, kongre ile sağlık turizmi olduğunu belirten Gül, kente gelen misafirlerin bu süre zarfında Gaziantep’i tanımaları için de fırsat olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü Temsilcisi Ali Gökay, son yıllarda sivil toplum kuruluşlarının gelişimi konusunda güzel adımlar atıldığını belirterek kamu ve sivil toplum kuruluşları işbirliğini daha da güçlendirmek amacıyla projenin başlatıldığını dile getirdi.

Tokat, Diyarbakır, Batman, Sivas, Mardin ve ev sahibi il Gaziantep’ten temsilcilerin bulunduğu eğitim 2 gün sürecek.

Türkiye genelinde Gaziantep’in de aralarında yer aldığı 20 pilot ilde gerçekleştirilen eğitim ile 2 bine yakın kamu ve sivil toplum temsilcisine ulaşılması hedefleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.