Stuttgart'ta idama hayır mitingi

Stuttgart'ta idama hayır mitingi

Almanya'nın Stuttgart kentinde belediye binasının önünde bir araya gelen Müslümanlar, Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararlarını protesto etti.

BERLİN - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Stuttgart (Union Europäisch Türkischer Demokraten Stuttgart e.V) Stuttgart’ta belediye binasının önünde Mısır’daki 529 kişiye karşı verilen idam kararlarını protesto etmek için bir miting düzenledi.

 

Protesto Mitingine çok sayıda Türkiye ve Bosnalı dernek üyelerinin yanı sıra başka ülkelerin vatandaşları da katıldı. Program Türkçe ve Almanca dillerinde sunuldu.

 

2 saat içinde 529 İdam
UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ) adına yapılan açıklamada, "Mısır’ın halkı geçen yıl seçilmiş meşru Cumhurbaşkanları Muhammed Mursi’nin askeri darbe ile görevden alınmasını protesto etmiş ve bu esnada çok sayıda insan katledilmiş ve birçoğu da hapsedilmişti. Hapiste bulunanların 529’u için Askeri Mahkeme iki saat gibi kısa bir duruşma süresinde idam kararı vermiştir." denildi.

 

Sessiz kalmamalıyız
Alman halkı, Alman politikacıları ve Alman medyasına seslenilen açıklamada, idam kararlarına sessiz kalınmaması gerektiği belirtilerek itirazların dile getirilmesi istendi.

 

Sık sık alkışlarla Mısır darbecileri yuhalanırken, protestonun sonunda tekrar insanların vicdanına haykırılarak temsili bir idam sahnesi kurgulandı.

 

Protesto İdam cezasına çarptırılanlar için saygı duruşundan sonra sona erdi.  (İLKHA)

Diyarbakır haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.