Stuttgart'ta Mısır halkına destek yürüyüşü

Stuttgart'ta Mısır halkına destek yürüyüşü

Baden Württemberg Eyaletinin başkenti Stuttgart'ta, onlarca Sivil Toplum Kuruluşunun desteğiyle organize edilen Mısır halkına destek yürüyüşüne binlerce Müslüman katıldı.

BERLİN - İnsan Hakları Platformu (Schweigemarsch) tarafından Württemberg eyaletinin başkenti Stuttgart'ta düzenlenen Mısır halkına destek yürüyüşüne Türkiye, Mısır, Suriye, Cezayirli ve Boşnak Müslümanlar destek verdi.
 

Mısır'da yapılan askeri darbenin ve darbenin ardından gerçekleştirilen katliamları ve zulümleri protesto etmek için bir araya gelen genç-yaşlı, kadın-erkek binlerce Müslüman, ''Sessiz Yürüyüş'' adıyla düzenlenen eyleme katıldı. Zaman zaman tekbirler getiren katılımcılar, yer yer de alkışla demokratik tepkilerini gösterdiler.
 

Göstericilerin, "Sisi ait olduğun cehenneme geri dön", "Katliamı durdurun", "Muhammed Mursi görevine dönecek" gibi dövizler taşıyarak tepkilerini ortaya koydukları görüldü.
 

Stuttgart'ta ve çevre illerde oturan gurbetçiler, bu yürüyüşün yeterli olmadığını fakat bu gibi etkinliklerle saflarını netleştirdiklerini belirterek, dua ve yürekleriyle oradaki Müslümanların yanında olduklarını ifade etti.
 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ''Sessiz Yürüyüş'', basın açıklamasının yapılacağı Marienplatz'a kadar devam etti. Kadın ve erkeklerin ayrı bölümlerde toplandığı Marienplatz'de İnsan Hakları Platformu yetkilileri tarafından programın akışı hakkında bilgi verildi. Almanca, Türkçe ve Arapça duyurular yapıldıktan sonra, Sezai Arslan Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle program başladı.
 

İnsan Hakları İnisiyatifi Koordinatörü Riad Ghalaini, kısa bir selamlama konuşmasının ardından Almanca hazırlanan basın açıklamasını okudu.
 

Mısır'da, halkın iradesiyle seçilen cumhurbaşkanına karşı darbe yapıldığını hatırlatan Ghalaini, bu askeri darbenin meşru olmadığını vurgulayarak darbe yönetiminin, demokratik haklarını kullanan darbe karşıtlarını erkek, kadın ve çocuk ayrımı yapmadan katlettiğini söyledi.
 

Ghalaini, "Bu askeri diktatörlüğün yaptığı zulmü kınıyor ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu ''Sessiz Yürüyüş''ümüzle bir an önce Mısır'da insan haklarının, demokrasinin ve özgürlüğün önünün açılmasını istiyoruz" dedi.
 

Mısır'da katledilen Müslümanlar için kılınacak cenaze namazı öncesi kısa bir açıklama yapan Şeyh Rabie Hassan da, Sisi ve zihniyetini kınayarak, bu meydandan Muhammed Mursi ve İhvan'a olan desteklerini bildirdiklerini ifade etti.
 

Kılınan gıyabi cenaze namazı ve yapılan duadan sonra kameralar karşısına geçen platform üyelerinden Saim Ganioğlu, yürüyüşe destek veren herkese teşekkür etti.
 

21 Eylül'de bu yürüyüşün ikinci etabını düzenleyeceklerini açıklayan Ganioğlu, duyarlı tüm Müslümanları yürüyüşün ikinci etabına da beklediklerini söyledi. (Mustafa Sabıreri - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.