Su sorunu çözülen Batman Kavak Köyü sakinleri kurban kesti foto

Su sorunu çözülen Batman Kavak Köyü sakinleri kurban kesti foto

Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Kavak Köyü yıllardır süren su sorunun çözülmesi sevinciyle kurban kestiler.

Hasankeyf ilçesine bağlı Kavak Köyü (Xırbêismail) sakinleri yıllardan beri süren su sorunlarının çözülmesiyle kurban kestiler.

20 haneli Kavak Köyü 15 yıldır su sıkıntısı nedeniyle Kaymakamlık tarafından köyün çeşitli yerlerinde 5-6 defa sondajla su kuyusu kazıldı ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen su bulunamadı. Son olarak köye 6 kilometre uzaklıkta açılan bir kuyu ile su gelmeye başladı.

Köy yakınında yapılan yeni su deposu ile köyün tüm hanelerine su şebekesi çekilerek su sorunu çözüldü. Bu duruma sevinen köylüler kurban kestiler. Su sorunlarının çözülmesi nedeniyle yetkililere teşekkür eden köy sakinlerinden Seyyid İbrahim Tunç, sulama kanalı sorunlarının da çözülmesini istedi.

Tunç, “20 yıl önce yapılan sulama kanallarımız şu anda kullanılamaz durumdadır. Betonları kırıldığı için toprak kanalların içine girmiştir. Bu ise zaten az olan suyun daha fazla kaybolmasına sebep olmaktadır. Bu durum sulu tarımı da bitirme noktasına getirdi. Yapılan göletten ancak su dinamolarıyla araziye su taşıyabiliyoruz. Bu defa elektrik kullanımından dolayı daha külfetli oluyor. İmkânlarımız kanalları yapmaya da elvermiyor. Bunun için yetkilerden yaz gelmeden su kanallarımızın yapılmasını istiyoruz.” dedi.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.