Subaşı köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Subaşı köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin Derik ilçesine bağlı Subaşı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Derik'e bağlı Subaşı (Zok) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Çevre köylerden Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için genç, yaşlı, kadın ve çocuklar etkinliğe saatler kala alana geldi. Köy sakinlerinin, etkinlik öncesi gelen misafirleri ağırlamak için adeta birbiri ile yarıştığı görüldü. Köylülerin misafirperverliği ise gelen misafirler tarafından takdirle karşılandı.

Sunuculuğunu İsmail Çevik Hoca’nın yaptığı etkinlik saat 13.30'da Rıdvan Erol Hoca'nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetin ardından, Kızıltepe ilahi gurubu Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenmiş ilahiler seslendirdi. Daha sonra Subaşı köyü ilahi gurubu mevlidi şerifi okudu.

Etkinliğe konuşmacı olarak karılan Âlimler ve Medreseler Birliği (ittikad'ul ulema) üyesi Molla Kerbela Şanlı, 'Vahdet ve Kardeşlik' konuları üzerinde birer konuşma yaptı.

Konuşmasına Hz Muhammed'in kardeşlik ile ilgili hadisleriyle başlayan Şanlı, "Kıyamet gönünde bir gurup insan Allah’ın huzuruna çıkıyorlar. Allah’ın sağ tarafından hesap veriyorlar. Bu insanlar ne peygamberdir, nede şehittirler. Onların yüzlerinden öyle nur parlıyor ki onların karşısındaki insanlar nurun parlamasından gözlerini açamıyorlar. Peygamber ve şehitler bu insanlarla iftihar ediyorlar. Peki, o insanlar kimdir biliyor musunuz? Onlar bir birlerini Allah için seven, birbirlerini Allah için ziyaret eden kişilerdir." dedi.

Müslümanları birlik olmaya çağıran Şanlı, "Ey Müslümanlar bu dava Peygamberin, esfiyaların, sahabelerin, halifelerin ve Şeyh Abdulkadir Geylani’nin davasıdır. Biz dostlardan kendimize Allah’ı dost kılmışız. Allah’tan başka dostumuz yoktur. Rehberlerden, önderlerden, liderlerden ise biz bir tanesini seçmişiz o da Hz Muhammed'dir. Ondan başka bir liderimiz ve önderimiz yoktur ve kabulde etmiyoruz. Peygamberlerin yolundan gitmeyen hiçbir lideri kabul etmiyoruz. Onun için hepimiz bütün Kürdistan’daki aşiretlere çağrıda bulunalım. Hepimiz beraber Peygamberimizi, Rehberimizi, takip edelim.  Kur’an'ın ve sünnetin etrafında toplanalım. Huzurumuz keyfimiz buradadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeniden sahneye çıkan Kızıltepe İlahi gurubu seslendirdiği ilahiler eşliğinde bazı katılımcıların halay çektiği görüldü. Etkinlik Bahattin Demir Hoca'nın yaptığı dua ile son buldu. (Sabri Acet-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.