Sultanahmet ve Suruç saldırılarının patlayıcılarını temin eden kişi yakalandı

Sultanahmet ve Suruç saldırılarının patlayıcılarını temin eden kişi yakalandı

​İçişleri Bakanlığı, 2016 yılında Sultanahmet ve 2015 yılında Suruç saldırılarının patlayıcılarını temin ettiği iddia edilen DAİŞ örgütü mensubu Azzo Halaf Süleyman El Aggal'ın, yakalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; DAİŞ örgütünün faaliyetlerinin tespiti ve engellenmesine yönelik Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Daire Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Açıklamada, DAİŞ tarafından Suruç  ve Sultanahmet patlamaları gibi birçok canlı bomba eyleminin planlayıcısı 'Abu Bera' kod adlı Mahir El Aggal ile birlikte faaliyet gösterdiği ve Türkiye'de gerçekleştirilen bazı eylemlerde kullanılan patlayıcıların aktarılmasında ve eylem amaçlı lojistik destek sağlanmasında yer aldığı şeklinde hakkında bilgiler bulunan Azzo Halaf Süleyman El Aggal isimli örgüt mensubu dün 17.30 sıralarında Şanlıurfa il merkezinde yakalandığı belirtildi.

Sultanahmet'te 2016 yılında meydana gelen patlamada 10 Alman vatandaşı ölmüştü. 2015 yılında Suruç'ta yaşanan patlamada ise 33 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.