Sultanahmet'te açılan kitap fuarına yoğun ilgi

Sultanahmet'te açılan kitap fuarına yoğun ilgi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından bu yıl 38'incisi düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" Sultanahmet'te açıldı. Her ramazanda açılan fakat bu yıl CHP yönetimince izin verilmeyen fuar, yeni İBB yönetiminden alınan izin sonrası tekrar açıldı.

1981 yılından beridir geleneksel bir hal almış olan "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı", kitapseverlerle buluşmak üzere 38'inci kez kapılarını açtı. Toplamda 144 stanttan oluşan ve halkın adeta akın ettiği fuara gençlerin yoğun ilgisinin olduğu gözlerden kaçmadı.

Her yıl geleneksel olarak Sultanahmet'e düzenlenen fuar, bu yıl güvenlik gerekçesiyle Ekrem İmamoğlu'ndan onay alamadı. Seçim iptalinin ardından yeni İBB yönetimi, fuarın Sultanahmet'te açılabileceğini bildirdi.

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Fuar Koordinatörü Sadrettin Yüce, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından ivedilikle fuar çalışmalarının başlayıp açılışı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yüce, "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, 1981 yılından beridir başlamıştır. 28 yıldır Sultanahmet Meydanında gerçekleştirdiğimiz fuarı, 9 yıldır Beyazıt Meydanında yapıyoruz. Son 2 yıldır asli mekânına dönmüş vaziyette. Hem yayıncılar olarak hem de ziyaretçilerden gelen taleplerde fuarın mutlak olarak Sultanahmet'te yapılmasıydı. Biz de bu vesileyle bu yoğun talebi bir kez daha dile getirmek istiyoruz. 38'inci Kitap ve Kültür Fuarını açtık. Diyanet İşleri Başkanımız fuarımızın açılış programına katıldı. Aynı zamanda İstanbul vali yardımcımız ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı. İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin hemen akabinde ivedilikle fuar çalışmaları hemen başladı. 4 gün içerisinde hazırlıklarımızı tamamladık. Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yoğun bir şekilde çalıştık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyoruz." ifadelerine yer verdi.

Fuarın kurulmasının bu yıl biraz geciktiğine vurgu yapan Yüce, "Seçimin belirsiz olması nedeniyle birtakım zikzaklar yaşandı. Daha sonra seçimin iptal edilmesi vesilesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi yazımıza olumlu cevap vererekten Sultanahmet Meydanına fuar kurabileceğimiz hususunda resmi beyanatta bulundu. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesine vekil olarak atanan İstanbul Valimize teşekkür ediyorum." dedi.

"Eğer çocuklarımızı kitapla meşgul etmezsek hayat bir şekilde çocuklarımızı meşgul edecek"

Fuar hakkında bilgi veren Yüce, "Şu an fuar alanımızda toplamda 144 stant mevcut. 105 yayıncı var. Yaklaşık 10 bin çeşit ürün bulunmakta. 7'den 70'e her kesime hitap eden yayınlar bulunmakta. Sadece yerli değil yabancı yayınlar da bulunmakta. Bu fuarda özellikle çocuk yayınları çok zengin. Bütün yayıncılarımız adına okuyucularımıza şunu iletmek istiyoruz; çocuklarımızı, eşlerimizi fuar alanına getirelim ve kitapla meşgul edelim. Eğer çocuklarımızı biz kitapla meşgul etmezsek hayat bir şekilde çocuklarımızı meşgul edecek. O açıdan mutlaka kitap fuarlarımızı gezdirip kitapları sevdirelim. Sadece Sultanahmet Meydanında bu fuarı gerçekleştirmiyoruz. Çamlıca Camiinde de fuarımız açıldı. Bunlara ilave olarak Gaziantep fuarımız açıldı. Ankara Kocatepe Camiinde de fuarımız var. Almanya'nın Köln şehrinde bir fuarımız daha açıldı. Bundan dolayı katkısı ve desteği olan herkese müteşekkiriz." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler