Sumaklı köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği

Sumaklı köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa`nın Birecik ilçesine bağlı Sumaklı köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi.

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa`nın Birecik ilçesine bağlı Sumaklı köyünde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliğinde Hz. Muhammed`in (sav) hayatının örnek alınması gerektiği vurgulandı.


Köy meydanında yapılan etkinlik, Muhammed Ata  Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını Said Esen yaptı. Esen, konuşmasında; Hz. Muhammed`in (sav) sevenlerin, O’nu örnek alması gerektiğini, O’na karşı çıkanların O’na düşmanlık edenlerin ise cehennemi boylayacağını belirtti.

 

Program mevlithanlar tarafından okunan mevlitle devam etti. Kız çocuklarının seslendirdikleri ilahilerle programda coşku zirveye çıktı. Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Merve Kaya’nın okuduğu şiir ile duygusal anlar yaşadı. Şiirden sonra program, Peygamber Sevdalıları İlahi Grubunun ilahileriyle devam etti.
 

 

Programa konuşmacı olarak katılan İsmail Çevik Hoca, Hz. Muhammed`in (sav)’in miraçta iken karşılaştığı bir melekle olan diyalogunu aktardı. Peygamber (sav)’ e salavat çekmenin önemini de değinen Çevik, konuşmasın devamında hidayet ve kurtuluşun Kur’an ve Sünnette olduğunu anlattı.

 

Program İ. Halil Kaya Hocanın kapanış duasıyla sona erdi.  (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.