Suriye çalıştayında görev dağılımı yapıldı

Suriye çalıştayında görev dağılımı yapıldı

​Türkiye’de son günlerde Suriyelilere karşı geliştirilen kışkırtıcı söylemlerin ardından Şanlıurfa’da faaliyet gösteren STK’lar tarafından düzenlenen çalıştayın ikinci gününde görev dağılımı yapıldı.

Son günlerde Suriyelilere karşı geliştirilen kışkırtıcı söylemlerin ardından Şanlıurfa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen çalıştayın ikinci oturumunda görev dağılımı gerçekleştirildi.

Şair Nabi Konferans Salonunda "Halkların Huzuru İçin Sivil Tedbirler Çalıştayı" ismiyle düzenlenen çalıştaya Şanlıurfalı STK’ların yanı sıra Suriyeli, Iraklı ve Filistinli STK yetkilileri ve kanaat önderleri katıldı.

Çalıştayda söz hakkı alan Şanlıurfalı ve Suriyeli STK yetkililerinin sözleri tercüme edildi. Çalıştayın ardından alınan kararlar, gören dağılımının ardından görev alan STK temsilcileri aldıkları kararı hayata geçirilmeye çalışılacaklarını belirttiler.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, çalışmalarına devam edeceklerini ve fitne ateşini yakmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Gerem, “Son dönemlerde gerek Türkiye'de gerek ilimizde Suriyeliler üzerine bir iç kargaşa ve bir fitne ateşini yakmak olayı var. Bunları bertaraf etmek için gerek Suriyeli kardeşlerimiz, kanaat önderleri ile gerek Türkiyeli STK Başkan ve kanaat önderleri ile toplantılar yapmak suretiyle neler yapabiliriz, kardeşlerimizin devamı için neler yapabiliriz... Bunları istişareli konuşuyoruz. Bu coğrafyalar insanlığın, cömertliğin koktuğu coğrafyalar. Kardeşliğin hâkim olduğu bir coğrafya ve bu şekilde devam etmesi gerektiği konusunda inşallah bu çalışmalarımızın sonu da verimli olacak. Bugün ki çalışmalarımızda daha önceki yapmış olduğumuz toplantıların değerlendirmesi oldu, görevlendirilmesi oldu. Çalışmalarımız devam edecek. Fitne ateşini yakmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." dedi.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi ve Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Behçet Atila ise, düzenledikleri çalıştayın sonucunda 17 maddelik bir taslağın çıktığını belirterek taslağın görev dağılımını yaptıklarını aktardı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.