Suriye'de öldürülen Ermeni papaz hakkında Türkiye'den açıklamalar

Suriye'de öldürülen Ermeni papaz hakkında Türkiye'den açıklamalar

Suriye'de Ermeni Katolik kilisesi papazı Hovsep Bedoyan'ın öldürülmesi sonrası Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığından kınama mesajları paylaşılırken, Katoliklerin dini lideri Francis de taziye mesajı yayımladı.

Ermeni Katolik kilisesi papazı Hovsep Bedoyan ile babası Abraham Bedoyan, 11 Kasım'da birlikte Qamişlo'dan Deyrezor'a gittikleri esnada saldırıya uğrayarak öldürüldü.

Saldırının 12 Kasım'da DAİŞ tarafından üstlendiği belirtildi.

Konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye Ermeni cemaatine mensup bir din görevlisinin, terör örgütü PYD/YPG/PKK denetimi altındaki bölgede uğradığı menfur bir saldırıda hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu terör eylemini en güçlü şekilde telin ediyor, Suriye halkına başsağlığı diliyoruz. Bölgede faaliyet gösteren ve Hıristiyanlar dahil tüm Suriyelileri mütemadiyen hedef alan DEAŞ ve PYD/YPG/PKK terör örgütleri olağan şüphelilerdir. Suriye’den kaynaklanan her türlü terörle kararlılıkla mücadele eden Türkiye, bu terör saldırısının faillerinin bulunması için de uluslararası toplumla birlikte hareket edecektir." denildi.

Milli Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ermeni Katolik Kilisesi Papazı Sayın Hovsep Bedoyan ve babasının, menfur bir terör saldırısı sonucu katledildiğini büyük üzüntüyle öğrendik. Bölgeye barış gelmesini engellemeyi amaçlayan bu alçak terör saldırısını en şiddetli şekilde kınıyoruz."

Katoliklerin dini lideri Francis de, Hovsep Bedoyan hakkında bir taziye mesajı yayımlamıştı.

Daha önce de bölgede bazı rahipler öldürülmüştü. 2014'te Frans Van Der Lugt, Hollandalı Cizvit bir papaz, öldürüldü. Bu eylemi El Nusra üstlendi. Başka bir Emeni Katolik rahip olan Michel Kayyal 2013 yılında kaçırıldı ve halen kayıp. Ermeni Katolik Kilisesi, Vatikan'a bağlı fakat kendine ait bir egemenlik (sui iuris) hakkı var. Bu kiliseye bağlı yaklaşık 600 bin Ermeni var.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler