Suriye Haseki Müftüsü Ceylanpınar'da

Suriye Haseki Müftüsü Ceylanpınar'da

Suriye'nin Haseki kenti müftüsü Dr İbrahim Nakşibent, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Ceylanpınar'a gelen mültecileri ziyaret etti.

ŞANLIURFA - Ceylanpınar'a gelen Suriye'nin Haseki kenti müftüsü İbrahim Nakşibent, merkez Ulu Camide kıldığı öğle namazının ardından mültecileri ziyaret ederek, sabır dileklerinde bulundu.

 

Mültecilere Arapça ve Kürtçe hitap eden Haseki müftüsü Naşibent, "Değerli kardeşlerim bu bir imtihandır siz şuan muhacirsiniz en güzel şekilde sabretmeniz gerekmektedir. Biliyorum birçoğunuz çocuklarınızı, kardeşlerinizi kaybettiniz bu çok acı bir durumdur. Allah size Muhacir-Ensar vasfını nasip etmiştir. Muhacirler hicretle Medine'ye gelip (Ensar'ın yardımlarını gördükleri) vakit şöyle dediler: "Ey Allah'ın Rasülü! Biz, çok maldan böylesine cömertçe veren, az maldan da yardımı böylesine güzel yapan şu Medinelilerden başka bir kavmi hiç görmedik! Bize bedel işlerimizi yaptılar, hayatımızı düzene koymada yardımcı oldular. Biz (hicret ve ibadetlerimizle kazandığımız) sevapların hepsini onlar alacak diye korkuyoruz." Resulullah (sav) onlara şu cevabı verdi: "Hayır! Onlar sizin dua ve teşekkürlerinizden hasıl olan sevabı alacaklar." dedi. Naşibent son olarak dua ederek konuşmasına son verdi.

 

Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç de, Haseki müftüsüyle beraber Ceylanpınar'daki mülteci kamplarını ziyaret etti. Vali Güvenç ayrıca, Ceylanpınar'da yaralananların sayısını 3 olarak açıkladı. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.