Suriye Serêkaniyê'yi yine bombaladı

Suriye Serêkaniyê'yi yine bombaladı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçe sınırındaki Serêkaniyê (Resulayn) kentini Esad güçleri yine bombaladı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçe sınırındaki (Serêkaniyê) Resulayn kentini Esad güçleri yine bombaladı. Bombalamadan yaklaşık 1 dakika sonra Türk jetleri Ceylanpınar üzerinde uçuş yaptı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınıra sıfır noktada bulunan ve muhaliflerin ele geçirdiği Rasulayn kenti, bugün de bombalandı. Esad, son 3 gün içerisinde Rasulayn'ı toplam 7 kez bombalamış oldu.

BİRAZDAN SALDIRI BAŞLAYACAK

Bombalama öncesinde Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü, tüm ekiplerini sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarırken, Kaymakamlık ise Belediye'nin ses sisteminden ilçe halkına, "Birazdan Suriye tarafından uçak saldırısı yapılacaktır. Halkımızın paniğe kapılmaması, sınır hattından uzak durması gerekmektedir. Halkımıza önemle duyurulur" uyarısında bulundu.

Uyarıdan kısa bir süre sonra Esad güçlerine ait bir uçak, Rasulayn'ın batı kısmındaki tahıl depolarının bulunduğu alana 2 adet bomba bıraktı. Bu esnada Türk jetleri de Ceylanpınar semalarında görüldü. İkinci bir uçak saldırısı yapılacağı uyarısına karşın, Suriye uçağı, Türk jetlerinin bölgeye gelmesinin ardından bombalamayı gerçekleştiremedi.

Ceylanpınarlılar ise bombalama esnasında büyük panik yaşadı.

Çatışmalarda, Ceylanpınar'da bazı ev, iş yeri ve kamu binasına kurşunlar isabet etti.

Rasulayn'ın kontrolünü ele geçirmek amacıyla ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında 6 günden bu yana devam eden hava destekli operasyonların şiddeti arttı.

Ordu birliklerinin dünden bu yana Haseki kentinden Rasulayn'a tank, mühimmat ve personel takviyesi yaptığı belirtilen bölgede sabah gerçekleştirilen hava bombardımanının ardından çatışmalar da şiddetini artırdı.

Çatışmalarda yaralanan 6 Suriyeli ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada çatışmalardan seken bazı mermilerin Ceylanpınar'da sınıra yakın noktalarda bulunan ev, iş yeri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmenevi gibi kamu binalarına isabet ettiği görüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.