Suriyeli bayan hastane kapısında doğurdu

Suriyeli bayan hastane kapısında doğurdu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleymanşah çadır kentinde kalan Suriyeli hamile bir bayanın doğum için götürüldüğü hastanede kimsenin ilgilenmemesi üzerine servis minibüsünde doğum yaptığı iddia edildi.

ŞANLIURFA – Akçakale ilçesi Süleymanşah çadır kentinde kalan Suriyeli hamile bayan, doğum için götürüldüğü hastanede kimsenin ilgilenmemesi üzerine servis minibüsünde doğum yaptı.

 

Alınan bilgiye göre, Süleymanşah çadır kentinde kalan Suriyeli hamile bayan, sabah saatlerinde başlayan doğum sancısı üzerine kamptaki sahra hastanesine gitti. Burada muayene olan kadın, doğum için kamp minibüsü ile Akçakale Devlet Hastanesine sevkedildi.

 

İddiaya göre, Akçakale Devlet Hastanesinin acil kapısında durdurulan minibüste bekleyen kadına hiç kimse müdahale edip ilgilenmedi. Artan doğum sancılarının ardından Suriyeli bayan, o an hastane bahçesinde bulunan iki kadının yardımı ile servis minibüsünde doğum yaptı. Suriyeli bayanın, yaşadığı durumdan dolayı gözyaşı içinde kaldığı görüldü.

 

Suriyeli kadının doğum olayının haber verilmesi üzerine minibüse gelen hastane çalışanları, anne ile yeni doğan bebeğini alarak doğumhane katına yatırdı.

 

Hastane bahçesinde olaya şahit olan vatandaşlar, böyle hayati tehlikesi bulunan bir durumda dahi hastane personelinin duyarsız davranmasına tepki gösterdiler. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.