Suriyeli engelli kadın ile felçli annesi yardım bekliyor

Suriyeli engelli kadın ile felçli annesi yardım bekliyor

Ülkelerindeki savaştan dolayı Gaziantep'e yerleşen Suriyeli engelli kadın ile felçli annesi, sığındıkları boş evde kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle yaşlı ve felçli annesiyle birlikte Gaziantep'e yerleşen ve 2 yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle bacakları kesildiği için vücudunun yarısı olmayan bedensel engelli Gazva Aşur (50), kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Suriye'nin Halep kentinden 7 yıl önce iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen bedensel engelli Gazva Aşur, yaşlı ve felçli annesi Visal (68) ve kardeşi Muhammed Ali Aşur (32) ile birlikte Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Gazikent Mahallesi'ndeki bodrum kattaki boş bir eve yerleşti.

Kardeşi Muhammed Ali'nin günlükçü olarak çalıştığı işlerde elde ettiği kazanç ve komşularının yardımı ile geçinmeye çalışan Aşur, birkaç parça eşya olan evde zor şartlarda günlerini geçirmeye çalışıyor. 2 gün önce kentte meydana gelen selde evlerini su basan, bedensel engelli olduğu için dışarı çıkamayan ve komşularının yardımıyla annesi ile birlikte boğulmaktan son anda kurtulan Aşur ve annesi, buradan da komşuları tarafından geçici olarak bir eve yerleştirildi.

2 yaşındayken geçirdiği hastalık nedeniyle bacakları kesildiği için ellerinin üzerinde yürüyebilen Aşur, bu haliyle yaşlı ve feçli olan annesinin bakımını ve ihtiyaçlarını da kendisi karşılıyor.

Suriye'deki iç savaştan dolayı 7 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini ve Gaziantep'e yerleştiklerini belirten Aşur, 2 yaşında iken kangren olduğu için ayağının kesildiğini, yürüyemediği için sürekli evde kaldığını, yetkili ve hayırseverlerden sığınacakları bir ev ile akülü tekerlekli sandalye talebinde bulunduğunu söyledi.

Zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan Aşur, Gaziantep'e geldikleri günden beri dükkânlarda ve bodrum katlardaki evlere yerleştiklerini belirterek, "Son olarak bu eve yerleştik. Bir şekilde bu evde annem, kardeşim ve ben yaşamaya çalışıyorduk. Ancak evimiz de selden dolayı yağmur altında kaldı. Sel olduğunda sadece annem ile ben vardım, kardeşim evde yoktu. Evimizin içi çok su doldu. O an ben komşularımızdan yardım istedim, gelip bizi kurtardılar. Bizi bu eve yerleştirdiler. Bu ev bizim değil. Bir ev istiyoruz. Çünkü bu eve bizi geçici olarak yerleştirdiler. Bu selden dolayı akülü tekerlekli sandalyem de su altında kaldığı için bozuldu. Akülü tekerlekli sandalyemi bana tamir etseler, belki çalışır. Annem hasta ve sürekli bu şekilde yatakta kalıyor. Selde bütün eşyalarımız da kullanılamaz hale geldi. Ben de akülü tekerlekli sandalyem olmadığı için bir şey yapamıyorum. Bu şekilde sürekli annemin yanında oturuyorum." dedi.

Yürüyemediği için sürekli evde kaldığını belirten Aşur, yetkililerden ve tüm hayırseverlerden bir akülü tekerlekli sandalye istediğini belirtti.

Annesinin felçli ve hasta olduğunu, tedavisi için ilaç ihtiyacı olduğunu belirten Aşur, "Ben de engelli olduğum için anneme bakmakta zorlanıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Anneme ilaç lazım ama elimden bir şey gelmiyor. Annemin tedavi olması gerekiyor. Bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorluk çektiklerini, geçimlerini sebze halinde hamallık yaparak çalışan kardeşinin kazancıyla sağlamaya çalıştıklarını belirten Aşur, pek fazla ev eşyalarının olmadığını, olan eşyaların da selden dolayı kullanılamaz hale geldiğini, bu konuda kendilerine yardım edilmesini istedi.

Aşur, "Masraflarımız çok. Benim durumum gözler önünde. Annem hem şeker hem de kalp hastasıdır. Anneme ilaç lazım, ilaçlarını alamadığı için kullanamıyor. Bu yükün altından kalkamıyoruz. Sadece bir küçük kardeşim var. O da hamallık yapıyor. Onun kazancı ile geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Gazva ve annesi Visal Aşur'u selden boğulmaktan kurtaran komşularından Saime Yıldırım da "Bu son yağan yağmurda komşularımızın evi suyun altında kaldı. Gazva'nın kendisi mağdur ve bu haliyle annesine de bakıyor. Annesinin bütün ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Durumları hiç yok. Allah rızası için kimin elinden ne geliyorsa bu aileye yardım etsinler. Çünkü çok mağdurlar. Bir kardeşi var, o çalışıyor. Suyun altında kalan eve 500 TL kira veriyorlardı. Kardeşinin ne kadar kazandığını bilmiyoruz ama hamallık yapıyor. Komşuları olarak biz kendilerine yardımcı oluyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler