Suriyeli kadınlara şiddet konulu seminer verildi

Suriyeli kadınlara şiddet konulu seminer verildi

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde Suriyeli kadınlara yönelik, şiddetle karşılaştıkları zaman almaları gereken önlemler ile ilgili bir seminer verildi.

Nizip’te Suriyeli Mültecilerin kaldığı kampta, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) görevlileri tarafından kampta kalan Suriyeli kadınlara yönelik bir seminer düzenlendi.

Suriyeli kadınlara yönelik Nizip Konteyner kentteki sosyal tesislerde düzenlenen seminerde, kadınların şiddetle karşılaştıkları zaman almaları gereken önlemler ile ilgili bilgiler sunuldu.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) görevlisi Melek Bağcı, tercüman aracılığıyla Suriyeli kadınları şiddete karşı bilgilendirerek kadına yönelik şiddetin, eğitim seviyesi yüksek modern toplumlarda, yoksul ve az gelişmiş toplumlarda meydana geldiğini ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin önemli bilgiler verdi.

Bir insan olarak şiddet ve zulmün asla kabul edilemez olduğunun belirtildiği seminerde, şiddetin önlenmesine ilişkin bilgilerin yer aldığı Türkçe ve Arapça hazırlanan broşürler dağıtıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.