Suriyeliler Reyhanlı'nın Ensarı'na ağladı

Suriyeliler Reyhanlı'nın Ensarı'na ağladı

Reyhanlı'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Murat Yelliz isimli gencin, bu ay içerinde Umre'ye gideceğini kaydeden ailesi, oğullarının Reyhanlı'nın Ensar'ı gibi Suriyelilere yardım etmek için koşturduğunu ifade etti.

HATAY - Reyhanlı’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Murat Yelliz (18) isimli gencin bu ay içerisinde Umre’ye gideceğini kaydeden ailesi, Murat’ın Reyhanlı’nın Ensar’ı gibi Suriyelilere yardım etmek için koşturduğunu söyledi.

 

"Suriyeli arkadaşları onun için ağladılar"

Murat Yelliz’in ağabeyi Serkan Yelliz, kardeşinin İslam aşığı bir genç olduğu belirterek, “Benim kardeşim Allah yolunda yürüyordu. Yaptığı hiçbir iyiliği söylemezdi. Biz, yaptığı yardımları hep sonradan öğrendik. Elinden geldiğince Suriyelilere yardım etmeye çalışırdı. Onlara yemek yaptırır, cebindeki son harçlığa kadar onlar için harcardı. Bazen anneme giderek ondan para isterdi. ‘Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz, camide açlar’ derdi. Kendisinin öldüğünü duyan Suriyeli arkadaşların hepsi onun için ağladılar” dedi.

 

"Vefatı öncesi okuduğu ezanı annesine dinletti"

Kardeşinin patlama öncesi camide öğle ezanı okuduğunu ifade eden Yelliz, “Kardeşim patlama öncesi eve gitmiş, anneme demiş ki, ‘Anne ezanı ben okuyacağım, bir dinle’ Camiye gitmiş, ezanı okumuş, namazını kılmış. Namazdan sonra eve gelip beni sormuş, daha sonra bizim şirketin bulunduğu patlamanın olduğu yerde motosikletini almaya gitmiş. O sırada bomba patlamış. Benim kardeşim zaten oracıkta vefat etti. Herkes gibi acımız çok büyük. Bunu her kim yapmışsa Allah, belasını versin!” şeklinde konuştu.

 

"Umre öncesi gördüğü rüya"

Kardeşinin patlamadan 3 gün önce gördüğü rüyasını nenesine anlattığını ifade eden Yelliz, “Demiş ki, “Rüyamda, caminin içinde 3 tane cenazenin yeşil örtüye sarılı olduğunu gördüm. Camide ben ve imamdan başka kimse yoktu. Hocayla birlikte bu 3 kişinin namazını kılıp dışarı çıktım. Dışarıda yüzlerce beyaz güvercin gördüm’ Nenem de, ‘Oğlum Umre’ye gideceksin, orada güvercinler çoktur, o sana ayan olmuş’ demiş” ifadelerini kullandı.

 

Kardeşinin sürekli 57 yaşındaki babasının namaza başlaması için çabaladığını belirten Yelliz, kardeşinin vefatının ardından babası ile ablasının, onun arzusunu yerine getirerek, namaza başladığını söyledi.

 

"İnşallah hepsi şehit oldular"

Ölen insanların genelini yakından tanıdığını belirten Yelliz, “Benim kardeşim, ölen arkadaşlarım, hepsi çok iyi insanlardı. Hepsi namazında niyazındaydılar. Ben hepsinin şehit olduklarına inanıyorum. Allah’u Teâlâ sanki hepsini seçerek şehitlik vermiş. Allah hepsinin mekanını cennet etsin” dedi.

 

"Birileri burayı karıştırmak istiyor, ama biz buna fırsat vermeyeceğiz"

Reyhanlı’da oluşturulmak istenen fitne ortamına da dikkat çeken Yelliz; “Suriyeliler de bizim kardeşlerimiz, kimse onlar için ‘Bizim düşmanımızdır’ demesin! Biz cahil insanlar değiliz. Burada yaşananlar hepsi bir fitne. Birileri burayı karıştırmak istiyor, ama biz buna fırsat vermeyeceğiz” dedi.

 

Reyhanlı halkını provokasyonlara karşı uyaran Yelliz, “Bunlar hepsi oyun, sakın oyuna gelmeyin. Amaçları bizi birbirimize düşürmek. Bombayla Reyhanlımızı karıştıramadılar, bu sefer de ‘Yürüyüşle karıştıralım’ dediler. Başka yerlerden gelerek gösteri yaptılar. Madem benim acımı paylaşıyorsun, daha hayırlı bir iş yapsaydın, yürüyüşün hiç kimseye faydası olmaz. Bu provokasyondan başka bir şey değil. Bu gösteriyi yapanlar burada destek görmeyince de hemen gittiler” ifadelerini kullandı.

 

"Birinci derece savaş bölgesinde olan Reyhanlı’da hiçbir tedbir alınmadı"

Yetkililerin gerekli önlemleri almadığını düşündüğünü kaydeden Yelliz, “Hiç kimse Suriyelileri kınamasın. Ben, devletimi kınıyorum. Ben, polisi kınıyorum. Reyhanlı birinci derece savaş bölgesi, ancak burada hiçbir tedbir alınmadı. Burada 3 tane polis ekibi vardı,  bunu bütün Reyhanlı halkı biliyor. Bir polis arabası kahvede, biri petrolde, diğeri de iddia bayisi önünde iddia oynuyor. Bunu her türlü şahidiyle ispat ederim. Geçenlerde gümrükte patlama oldu önlem alınmadı. Şimdi burada patlama oldu, yarın bir gün yine patlama olacak, yine tedbir alınmayacak. Şimdi buraya tonlarca polis, asker yığmışlar. Daha önce neredeydin. Benim ölümü kaldırmaya mı geldin? Bunlara dur, deyin artık” diye konuştu.  (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.