"Suriyeliler soruyor,'Kedi eti yesek helal olur mu?' "

"Suriyeliler soruyor,'Kedi eti yesek helal olur mu?' "

Rize İHH İnsani Yardım Vakfı , yapılan yardımları nereye ve niçin gönderdiklerini gönüllülerini aydınlatma adına bir konferans tertipledi.

RİZE- Konferans Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Rize İHH Genel Sekreteri Recep kaplan, derneğimizi kurmadan evvel İHH Gönüllüleri çatısı altında Suriye’ye 4 TIR yardım konvoyu gönderdiklerini ve resmi olarak kurulduktan sonra da 5.’ci TIR’ı göndermek için sponsor aradıklarını söyledi.

 

Kaplan, Yardım yapan halkın, yapılan bu yardımları neden Suriye’ye gönderdikleri sorgulayan halka, “Nerede mazlum ve mustazaf varsa biz oraya gidiyoruz. Şuan komşumuz olan Suriye halkının yardıma ihtiyacı var bizim birinci önceliğimiz Suriye.” sözleriyle açıklık getirdi.

 

Suriye’ye yardım amacıyla giden gönüllülerinin ı acı ama gerçek olaylarla karşılaştıklarını  aktaran Kaplan, “Suriye’de çok muhtaç olan kardeşlerimiz var. Bazıları şöyle söylüyorlar, ‘Acaba bizler kedi eti yesek helal olur mu?’ Bu söz bize oradaki kardeşlerimizin ne kadar yardıma muhtaç olduklarını açıklıyor.” dedi.

 

Rize İHH Yetim Vakfı sorumlusu Hulisi Aşçıoğlu, Suriye’deki yetimleri bekleyen tehlikeleri şöyle, sıraladı: “Yoksul olan Suriye’deki yetimleri bekleyen tehlikeler var bunların başını tacirler, organ mafyaları geliyor.”

 

Aşçıoğlu, son olarak Rize’de yaklaşık 100 yetim ve muhtaç aile olduğunu da sözlerine ekledi.  (İlyas Tunç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler