Suriyelilerin kaldığı çadır kentte yangın: 3 ölü

Suriyelilerin kaldığı çadır kentte yangın: 3 ölü

Mardin’in Derik ilçesinde Suriyelilerin barındığı çadır kentte yangın çıktı. Yangında 3 çocuk hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Mardin'in Derik ilçesinde bulunan ve yaklaşık 10 bin Suriyelinin barındığı çadır kentte yangın çıktı. Çıkan yangında yaşları 3 ile 8 arasında değişen 3 çocuk yanarak feci bir şekilde yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; yangın sabaha karşı meydana geldi. Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kentte ekmek sacının fişinin takılı unutulması sonucu bir çadırda yangın çıktı. Yangın, kısa sürede büyüyerek bitişikteki çadıra sıçradı.

Yangında alevlerin arasında kalan ve yaşları 3 ile 8 arasında değişen 3 çocuk yanarak feci bir şekilde can verdi. Yangında 6 kişi de yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra çevre ilçelerinde bulunan çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangın ise itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü.

Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Derik'e 4 kilometre uzaklıkta bulunan Dumluca Köyü yolu üzerinde bulunan ve Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kentte ve yangında 22 çadır yanarak kullanılmaz hale gelmişti. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler