Suruç’ta tepki çeken tabela kaldırıldı

Suruç’ta tepki çeken tabela kaldırıldı

DBP’li belediye tarafından yeni açılan parka canlı bomba olarak kendini patlatan PKK’li bir kadının isminin verildiğinin basına düşmesinin ardından Şanlıurfa Valiliği tabelanın kaldırıldığını ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa’da DBP’li belediye tarafından yeni açılan bir parka canlı bomba olarak kendini patlatan PKK’li bir kadının isminin verilmesiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Söz konusu tabelanın kaldırıldığı belirtilen açıklamada ayrıca bu kararı alan Suruç Belediyesi Meclis Üyeleri hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi: “İlimiz Suruç İlçesi Yıldırım Mahallesindeki parka Suruç Belediyesi tarafından PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD militanı canlı bomba kadın teröristin ismi verilmiş; Valiliğimiz tarafından başlatılan inceleme neticesinde parkın tabelası güvenlik güçleri marifetiyle indirilmiştir. Ayrıca söz konusu ismin verilmesi kararıyla ilgili Suruç Belediyesi Meclis Üyeleri hakkında Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır.” (Osman Gülebak-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.