Süryani kilise rahibi PKK’den tutuklandı

Süryani kilise rahibi PKK’den tutuklandı

​Mardin’in Nusaybin ilçesinde “terör soruşturması” kapsamında gözaltına alınan Mor Yakup Kilisesi rahibi Sefer Bileçen, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde gözaltına alınan Mor Yakup Kilisesi Süryani Rahibi Sefer (Aho) Bileçen, “Örgüte yardım ve yataklık etmek” suçundan tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Nusaybin’e bağlı Eskihisar (Marînê), Üçköy (Xarabalê) ve Üçyol (Sêderîyê) kırsal mahallelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında Mor Yakup Kilisesi Süryani Rahibi Sefer (Aho) Beliçe’nin de bulunduğu ile 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Rahip Bileçen ve Süryani Musa Taştekin ile Haşo Dinç ve Mehmet Başak Jandarma ifadelerinin ardından Mardin Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyeye sevk edilenlerden şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Rahip Bileçen’i “Örgüte yardım ve yataklık etmek” suçundan tutuklamasına karar verirken, diğer 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler