Susa şehitleri Denizli’de anıldı

Susa şehitleri Denizli’de anıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyü camiinde 1992 yılında şehit edilen 10 Müslüman Denizli’de anıldı.

Denizli İrşad, İlim, Eğitim, Gençlik, Kültür ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der) Kadın Kolları Yeşilyurt Temsilciliği, 1992 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) köyü camiinde PKK tarafından katledilen 10 Müslüman için anma programı düzenledi.

Dernek binasında gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Grup Nida Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilerle devam eden programda cami şehitlerinin hayatları anlatıldı.

Programda konuşan Araştırmacı Nuray Kaan, Müslümanların, şehadet nimetiyle bulundukları her yeri gülistana çevirdiklerini belirtti.

“Susa'da akıtılan kan birçok kalbi diriltti”

Susa’da akıtılan kanların birçok kalbi dirilttiğine dikkat çeken Kaan, “Müminler, bulundukları yerlere şehadet tohumları ekerler. Bedir’i, Uhud’u, Kerbela’yı ve daha birçok çorak yeri gülistana çevirirler. Tıpkı Susa’daki cami yarenleri gibi. O gece yüreğimiz parçalandı. O gece bir anne 4 evladını kaybetti? Kaçınız 4 yası aynı anda kaldırabilir. Mazlum olan bu insanlara niçin kıyılmıştı? Yüreğinizi o annenin yüreğine koyun, yüreğiniz hangi evladınıza yanacaktı? Şimdi bize düşen, zamane Yasirlerinin yolunda Peygamberi sevdayı diriltme çabasında olmaktır. O gün Susa'da akıtılan kan birçok kalbi diriltti.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi ve şiir okunmasıyla devam eden program, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.